Mamma elsker deg
Hvordan har terroren påvirket deg?

Det er i dag 3 måneder siden terrorangrepet i Oslo, og på Utøya. Idag spørr VG hvordan terroraksjonen har påvirket akkurat deg og ditt liv. 

Det har påvirket meg på mange måter. Både personlig, men mest som tjenestemann. Vi har bodd i Hønefoss i flere år og veldig mange innbyggere vet hva jeg jobber som. Ikke alle har fått med seg at jeg er ute av tjeneste for tiden, pga Amina og sykdommen. 

Etter terroraksjonen, har jeg flere ganger blitt stoppet på gata, på kuben (senteret), eller på matbutikken. Enkelte personer har rett og slett vært brutale, og aggressive. Jeg har fått masse kjeft, om at vi burde gjort så mye mer. Det er vår feil. Vi burde vært på vakt der, med det samme etter bombingen i Oslo. Er vi virkelig så dumme at vi ikke forstår alvoret? Hva har vi tenkt å gjøre med det da? 

Selv, vet jeg at dette ikke er min feil. Jeg kunne ikke gjøre noe. Jeg var hjemme med Amina. Jeg vet også, at de tjenestemennene som bisto, først og fremst måtte tenke sikkerhet. Det har aldri skjedd noe slikt i Norge før, og når det går en massaker omkring på en stor øy, er det viktig at de har nok mannskap, og kan lokalisere hvor han befinner seg. Ting kunne kanskje vært gjort annerledes. Det vet jeg ikke. Jeg var ikke der. 

Men, er virkelig noen så tåplige, og eier de ikke samvittighet over å skjelle ut folk, blant offentligheten på den måten? Klart jeg forstår at mange er sinte, redde, triste og sårede. Men, hva mener de jeg skal gjøre med det? Nå i ettertid får jeg hvertfall ikke gjort noe! 

 

Bildene under er lånt av ei venninne som har vært på utøya sin sommerleir noen år

♥ Hvordan har terrorangrepet påvirket deg og din hverdag? 

Det nærmer seg!

Det nærmer seg med stormskritt desember - måned, og jeg har aldri gledet meg mer enn det jeg gjør nå. 

Det er bare "småarbeid" igjen på huset - men, det tar jaggu tid det også. Maling av alle rom, montering av bad og kjøkken - innredning, listing og slikt. 

Tenk å kunne feire 1 årsdagen til Amina i splitter nytt hus, feire jul og nyttår - med venner og familie, ha koselige sammenkomster og det hele. Ja, vi går jaggu en fin tid i møte! 

Men, det er ikke bare glede ved å bygge et hus. Hverdagen blir brått veldig annerledes. Vi får ikke like mye tid til hverandre, det koster masse penger, og døgnet skulle gjerne hatt flere timer. Vi har hatt folk til å ta seg av selve byggingen, men nå som det bare er pirkearbeidet igjen, velger vi å ta oss av det selv. Det gjør det mye billigere. Tor Arne og noen kamerater tar seg av grovarbeidet - og jeg sitter med planleggingen av hvordan jeg vil ha det, i forhold til farger på rommene og slikt. Høres kanskje ikke så slitsomt ut - men, det kan jeg skrive under på at det er!

Oppi det hele, så har vi jo Amina, som virkelig krever oppmerksomhet! Nytter ikke snu ryggen til i 2 sekunder, før hun har kravlet seg avgårde og funnet på noe sprell. Hun går å støtter seg i alt hun kommer over, og da havner hun overalt! I helgen for eksempel, rakk jeg knapt å logge på pc'n før Amina var borte. Da hadde hun klart å komme seg inn på kjøkkenet og fått tak i en nesten tom ølflaske, som Tor Arne hadde glemt å sette høyt nok! Hun satt å slurpet i seg. Gjett om jeg fikk panikk - og dårlig samvittighet! Det var riktignok ikke mye hun kan ha fått i seg, og det så ut som hun likte det - for hun ble sur når jeg tok den bort. Men, dere ser nok poenget. Ikke visste jeg hva jeg skulle gjøre. Panikk for å ringe giftinformasjonen også. De kunne vel funnet på å ringe barnevernet, tenkte jeg! Så, jeg ringte ei god venninne og hun hjalp meg gjennom det! Så alt endte godt denne gangen også ♥

 


Lille rakkeren som kommer seg frem, overalt!

 

 

familiebaby

36, Ringerike

En blid og glad dame, som ble mamma til ei nydelig jente, desember 2010. Nå som vi har stiftet familie var det på tide med noe større å bo i, så huset vårt stod ferdig, desember 2011. Amina har påvist epilepsi, så her vil vi dele hverdagen, med både gleder, sorger - oppturer og nedturer.

Widgets

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits