Tilbake i arbeid!

Som sagt tidligere, så har jeg valgt å begynne i jobb tidligere igjen, for å trå til med litt bedre økonomi, før jeg omskolerer meg, til høsten (dersom jeg kommer inn såklart). I går var dagen. Begynner bare å jobbe 3 dager i uka, men det er tøft nok det. Mamma har kommet fra Sverige, for å passe Amina de dagene vi begge jobber samtidig. Hvordan dagen i dag blir, vet jeg ikke enda. Må inn til Sandvika for å ordne noe der, deretter er det ikke godt å si hva som skjer. Det er blanda følelser, å ikke vite hva en dag vil bringe. En dag, er ting stille og rolig, og består for det meste av små "uskyldige" ting, andre dager, er det veldig hektisk, og større ting som skjer. 

Det verste jeg vet, er å rykke ut, når det er barn i bildet. Da stikker det litt i hjertet. Andre ting, som store ulykker, med skader, eller i verstefall dødsfall, er heller ikke moro. Drap, skjer heldigvis ikke daglig, men aldri gøy det heller. Men, det er også masse interessant. Møter mange hyggelige mennesker, som bare vil slå av en prat, og vi får gjerne servert en hyggelig historie, eller to! 

Masse drittslenging, blir det også. Er vi ute å patruljerer, kan vi høre mange stygge slengord. Andre ganger, kan det komme en mor bort med barnet sitt, å spørre om det er mulig at de får titte litt på bilen. Hehe. Husker selv jeg syntes det var stas, når jeg var liten. 

Så, nå er det snart på tide å starte dagen. Begynner ikke på jobb før 12, så har litt tid på meg! Er ferdig dusjet, spist frokost, og drukket en kanne kaffe. Mer enn klar nok! 

 Blir veldig vondt å være borte fra snuppa da! Selv om det bare er noen timer. Og jeg vet hun har det bra! 

Kaotisk Oslotur!

gårsdagen ble ganske så hektisk for meg. Amina ble igjen i Skien, hos sienna og moren, mens jeg skulle en kjapp tur innover for å jobbe litt. Etter dette var planen å dra ut på en av øyene i Oslo, og slå av en prat med ei venninne, som var på hytta der. 

Når jeg var ferdig med jobben, og skulle starte bilen igjen, ville den ikke starte. Jeg åpnet panseret for å se om det kunne være noe galt der. Vel, det hjalp jo lite. Vet ingenting om hvordan ting skal se ut der! Tilslutt måtte jeg bare ringe verksted, etter verksted, for å finne ut hvem som kunne fikse den raskest mulig. Deretter var det å få tauet bilen til Drammen, hvor de kunne ha den ferdig til i dag. 

Fikk også huket en leiebil, så jeg kunne komme meg framover! Men, når jeg skulle betale for denne, merket jeg at lommeboka var bortevekk! Da hadde jeg kjørt Skien - Oslo - Drammen, uten førerkort! Lommeboka mi lå igjen der.. Jippi! Hva gjør man da? 

Fikk ringt Tor-Arne, og han måtte kjøre fra Hønefoss, til Drammen, for å betale leiebilen. Hadde det ikke vært for at vi hadde forskjellige viktige planer, hadde jeg jo fått kjørt med han. Istedenfor å dra tilbake til Skien, passet de Amina til i dag, så jeg slapp den lange kjøreturen tilbake igjen. Dro inn til Oslo, og tok inn på et hotell der. Heldigvis hadde Tor - Arne en gratis overnatting der, så sparte jeg de kronene. 

Når jeg våknet til morningen i dag, kom jeg på at jeg ikke hadde førerkortet mitt igjen. Vel, korttenkt som man er, kjører jeg 3 timer, for å hente det, og kjører tilbake til Drammen, for å hente bilen på verkstedet. Man snakker om at man er sosete, når jeg uansett måtte kjøre tilbake for å hente Amina, så det ble 6 timer unødig kjøring. Hadde jeg vært smart, hadde jeg bare tatt toget fra Drammen, til Oslo i går, og tilbake i dag. Menmen, alt kan ikke gå på skinner hele tiden! 

Nå er jeg tilbake i Skien, og har fått servert deilig skinkestek! Smakte himmelsk! Hjelper til med litt dåpsforbredelse, siden Sienna døpes på søndag! Det blir koselig! Har funnet dåpsgave, og alt er vel i boks nå. Blir her til i morgen, så drar vi hjemover, og tilbake for selve Dåpsdagen på Søndag! Masse kjøring i vente, med andre ord. 

Vel, dette ble et kaotisk innlegg, men det får så være! Ble heller ingen bilder, siden kameraet ligger igjen i veska mi, som jeg har glemt i bilen, og den låner kollegaen min i kveld! hehe! 

Kan ikke værgudene bestemme seg snart?

De er visst veldig ubestemmelige om dagen. I det ene øyeblikket er det steikende sol, i det andre er det veldig overskyet. Nå er det knallblå himmel, mens det høljer ned. Ikke så mye å gjøre med det. Også vi som skulle være en stor gjeng å grille i dag? Vi får ta det under taket, eller håpe at regnet gir seg snart. 

Nå har jeg akkurat kjørt en kollega av meg, og moren til Sienna til Down Town i Porsgrunn. Vi skal være hos moren til Sienna i dag, og siden hun bor i Skien, var ikke det så langt.  Der vi skal grille. Men, de skulle på en liten shoppingrunde, og fant ut at det orker jeg ikke nå! Best å slappe av litt da. De tar bussen hjem igjen, så jeg slipper å tenke på å hente de igjen. 

En fornøyd Sienna, som har fått ny boddy, helt fra usa! Snill ola det, som har vært på babyshopping. 
På Fredag går turen til Oslo, for å se på fremgangen av huset. Har fått noen bilder, og de har begynt å jobbe innvendig nå. Badet begynner til og med å få fliser! De sa til Tor - Arne her om dagen, at det er stor sannsynlighet for at de blir tidligere ferdig, enn Desember. Kan jo håpe. Men, som venninna mi Ragnhild sa, flytter vi ikke inn før det er helt ferdig. Å bo i et halvferdig hus, med en da 1 åring, er uaktuelt. 

Forresten veldig skremmende å tenke på.. At i desember er hun faktisk 1 år! Hjelpes! 

Tenk at så lita har hun vært! 


Kommer et inspirasjonsinnlegg, om huset om ikke så lenge. Må bare få skrevet det ferdig først. Er ikke så interessert i å legge ut veldig mange bilder av huset, slik det er nå, på grunn av innbrudd osv. Viser jeg bilde nå, kan dere se huset utvendig fra, men allikevel se rom, for rom inni. Lite gunstig syntes jeg. Men, en sniktitt når vi er ferdig, skal dere jo få! Man får mange morsomme uttrykk om dagen! 

Inn frisk - og ut syk?

Var på den årlige sjekken min hos legen i dag. Pleier å ta en sjekk hvert år, for å passe på helsa. Hadde fra før, vært å tatt blodprøver, slik at de hadde resultatene når jeg kom i dag. 

Først spørr hun meg så fint om det går bra. Joda, føler meg i ganske bra form, ingenting å klage på. Litt mye stress om dagen, men det har vel alle mødre? 

Det første hun gjør er å veie meg. Det var et skremmende tall som stod på vekta. Jeg veide mer enn når jeg gikk høygravid med Amina. Skammelig! 

Blodprøveresultatene var ikke så bra. For lavt stoffskifte. Så, det forklarer hvorfor jeg har gått opp så mye i vekt. Godt å vite, så jeg kan få medisiner for å regulere det. Ingenting farlig, heldigvis! 

Deretter var det, det vanlige. Lytte, sjekke ører, syn, og hals. "Men, kjære deg, hvordan klarer du å puste da?" Sa hun. "eeh, takk, bare bra", svarer jeg. Det burde jeg altså ikke, for så store mandler på et voksent menneske hadde hun aldri sett før. Så de vil hun jeg skal fjerne. Er lang venteliste, så det er heller ingen hast. 

Deretter sjekket hun litt på kroppen min. Klemte litt her og litt der. "dette her må da gjøre veldig vondt?" sier hun, når hun klemmer på ryggen min. Men, jeg merket ingenting. Hun klemte hardere og hardere. "Jeg kjenner da tydelig at du har en skiveutglidning, men vi sender deg på røntgen for sikkerhetsskyld".. Jaja. Nå har jeg vondt i ryggen! Men, bare etter den brutale klemmingen, fra en lege, på minst 130 kg! 

I tillegg stod hun å pusset tenner, og tok på deodorant, under visitten min. Kunne hvertfall vente til etterpå? Hehe, hyggelig, men merkelig lege. 

En vellykka barnekake?

Litt morsomt at jeg endelig fikk til noe! 

 

Ikke verdens sunneste kake, men! Omsorg + grensesetting = god barneoppdragelse!

"Grensesetting går hovedsaklig ut på å lære barna et sett sosiale regler. Det innebærer at vi som foreldre forsøker å påvirke og prege våre barn med bestemte oppfatninger og en akseptabel oppførsel, og tilsvarende forsøker å få dem til å ta avstand fra oppførsel vi finner uakseptabel.

Omsorg handler om å gi våre barn kjærlighet og selvtillit, samtidig som vi respekterer dem som individer. Bare på det grunnlaget kan de få optimale muligheter for utnytte sine evner og sette seg mål i livet.

Fire hovedtyper barneoppdragelse

  • Ut fra disse behovene kan vi snakke om fire hovedtyper barneoppdragelse.
  • Autoritær barneoppdragelse preget av sterk grensesetting, men lite eller ingen omsorg
  • Fri barneoppdragelse preget av omsorg, men uten de trygger rammer grensesetting gir
  • Neglisjerende oppdragelse hvor barna hverken får omsorg eller grenser. 
  • Myndig oppdragelse preget av omsorg og faste trygge rammer (grenser)

Hva som ikke virker

Barn som blir utsatt for autoritær barneoppdragelse med strenge grenser men uten omsorg, nærhet og varme får ofte atferdsproblemer. Det samme gjelder barn som opplever såkalt fri barneoppdagelse hvor tilsynelatende omsorgsfulle foreldre fullstendig dropper grensesettingen. Verst ut kommer likevel barna som hverken får omsorg eller grenser (neglisjerende barneoppdragelse).

Ja takk, begge deler!

Barn har behov for både betingelseløs kjærlighet og tydelig grensesetting. Begge deler er viktig for at vi skal få glade og trygge barn.

Myndig barneoppdragelse handler nettopp om dette.

Denne oppdragelsesstil kjennetegnes ved at foreldrene er svært omsorgsfulle, samtidig som de stiller realistiske krav til barnet og gir dem faste trygge rammer

//Artikkelen er hentet herfra//

Kongsberg tur og oppdatering om huset!

Tror det blir en liten Kongsberg - tur i dag. Hvorfor akkurat dit, er det ingen spesiell grunn for. Bare for å se noe annet, i dette møkkaværet! Se om det finnes noe spennende der. Kan jo være jeg finner noe fint!

Mulig vi drøyer til i morgen også, men det får vi se. Kongsberg blir det! Tor - Arne jobber, så blir bare Amina og meg som drar. 

Ellers, skjer det ikke så veldig mye om dagen. Husbyggingen går framover. Det ser mer og mer ut som et hus nå. Fått tak, og veggene er snart oppe! Gleder meg til det står ferdig!! 

Det er ikke så lett å bestemme seg for alt da. Fliser til badet, kjøkken, gulver, farger og alt som er. Vet bare at det blir heltre på benkeplatene til kjøkkenet! Ikke har jeg peiling på interiør heller. Så, om noen har tips til hva som er fint, skrik gjerne ut! 


Litt kos i pysjen må til før dagen begynner! 

 

Minner om konkurransen hvor du kan vinne 2 billetter med DFDS til Køben!

Minner dere alle om konkurransen jeg har gående på bloggen nå. Det er svært få påmeldte hittil, så da kan man vel si du har enda bedre mulighet for å vinne? 

Billettene må brukes før 1 September, og er Tur - Retur, Oslo/København. Dere drar altså på kvelden, har 1 dag i København, før båten går hjemover igjen. Dere kan også velge å bruke returbillettene en annen dag, og bli i København noen dager, men hotell, eller annet opphold er selvsagt ikke dekket. En fin kjæreste eller venninnetur, for å se noe annet, eller få et avbrekk fra den vanlige hverdagen.

Det er ikke mye du trenger å gjøre for å vinne. Sjekk ut linken for mer informasjon. 

Gjesteinnlegg - "kidnappet" i morsrollen

Jeg vil aldri glemme den dagen jeg fødte min sønn, Sebastian. Når sykepleieren trillet meg fra fødestua til Barsel, var jeg overveldet av følelser. Tårene rant og tankene suste. Hadde jeg gjort det rette? 

Jeg har alltid måtte tilpasse meg for å skape og gjenskape det livet jeg ønsker for min sønn og meg. Fra å være i et forhold, til å bli alenemor,  til å prøve en gang til. Og nå tilbake på veien som alenemor. Hele tiden har jeg tilpasset meg. 

Jeg var 19 år, og akkurat ferdig med videregående. Jeg hadde store planer for studier videre, men jeg ble gravid. Jeg skulle bli mamma! 

Bedøvet, sjokkert, forvirret, redd..eller livredd. Hva med livet mitt? Hva om mine planer for studiet? Hva med reiser i framtiden? Hva med den kristne familien min? Jeg visste ikke hva som ville skje. Bare at om noen måneder, ville jeg være mamma. 

Familien min utstøtte meg. De brøyt all kontakt og ville ikke ha noe med meg å gjøre. Innerst inne visste jeg det. Men, jeg hadde et håp, om støtte. Jeg har alltid lært at jeg skal hjelpe de som trenger det. Men, de følte skam over meg. De følte at jeg hadde sviktet religionen min. 

Jeg gråt i månedsvis. Både under svangerskapet mitt og etter Sebastian ble født. Det burde ha vært glede, men i stedet følte jeg meg helt på bunn. Jeg var i et emosjonelt hull. Det var en lang og deprimerende tid for meg. 

Etter at jeg hadde krasjet, og nådd det laveste av nedturer, hadde jeg to valg. Jeg kunne være i en deprimert tilstand for alltid, eller jeg kunne stå for det som var skjedd, og lære tauene av morsrollen.

Og fordi jeg elsket meg selv og fordi jeg innerst inne elsket sønnen min, og ville bli bedre kjent med han, lære hvem han var, bestemte jeg meg for en ny livsstil. Jeg tilpasset meg til Sebastian's behov, og lot det føre oss videre i livet. 

Og skolen da? Vel, jeg måtte finne ut hvordan det skulle passe inn. Det tok lengre tid enn opprinnelig planlagt, men jeg gjorde det. Det ble noen tøffe år, med trang økonomi, vi hadde akkurat nok så vi klarte oss. Det tok litt lengre tid enn opprinnelig planlagt, men jeg gjorde det. Jeg fullførte høgskolen, og jeg er ferdig utdannet! 

Poenget er, jeg var allerede på en bane og det er slik jeg trodde det skulle være. Men under svangerskapet hvor magen og BH størrelse vokste, for så å krympe igjen jeg lærte å lage nye veier. 

Jeg har tilpasset. Og jeg er stadig å tilpasse, finne ut av logistikk, muttere og bolter av morsrollen ... for meg selv. Og for min sønn.

Og jeg liker dette livet bedre. Det er den beste av begge verdener. De gylne år. 

Helgen!

Hele helgen har gått i Bø Sommarland, for store og små. Tor - Arne, Amina og meg. Sienna, moren, og de minste søstrene hennes. En venninne av henne og sønnen. Så det ble folksomt! Men, så koselig! Ble ikke stort med bading på Amina og meg, men det er nå greit. 

Amina fikk plaske i vannkanten på "bøverstranda" og syntes det var kjempegøy! Ble ikke så lenge, men fikk avkjølt seg litt. 


bøverstranda 

Vi så på bøvershow og et show i lekelandsmanesjen. Glemte å smøre meg selv, så solbrent ble jeg i helga også! Vel, sånt skjer! Smørt med aloe vera, så svir ikke så mye. 

 

I dag fikk jeg endelig ordnet telefon også. Sååå godt! Mangler bare å få laderen nå, og den får jeg i morgen tidlig. Så da er alt komplett. 

 

♥ Har du vært i sommerland før? 
Forbanna Telenor og susehue anna!

Jeg er ikke god på å ha med meg telefon, noen sted. Men, forandring fryder? 

Jeg bestilte meg en slik fansy HTC desire S, og var storfornøyd da jeg hentet den i dag. Nytt sim - kort fikk jeg også. 

Fikk de kjekke, unge guttene på telenor butikken til å aktivere den for meg. Jadda. Så skulle jeg ta min første telefon samtale, til Ragnhild, som er den som er størst preget av min mangel på skikkelig telefon. 

"piiiip, piiip, piiip" sa det bare. Neida, telenor lå visst nede, noe galt med en server og de vet ikke når de får orden på det. 

Når jeg endelig får roet meg ned litt (vel, så hissig var jeg ikke) og skulle vise fram den nye telefonen, finner jeg den ikke. Makan! Låner telefonen til ei venninne, ringer inn til de jeg hentet den hos, og joda. Der ligger den! Og nå får jeg den ikke før Tirsdag! 

 

Har du hatt problemer med telenor i dag? 

Jeg klarte det! Og bloggtreff!

Dere som har fulgt bloggen min en stund, har kanskje fått med seg at bakeferdighetene mine ikke er til å skryte av. I går lagde jeg blant annet en ?verdens beste? som jeg ikke turte å legge ut her engang. Så ille var den. Ikke smakte den særlig godt heller.

Men, jeg gir meg jo aldri da. Så i dag bega jeg meg ut på muffinsfronten. Muffins klarer jeg, som regel nemlig. For å gjøre det litt mer ?avansert? valgte jeg red hvelvet. Og de ble kjempegode! Endelig har jeg funnet noe jeg klarer å lage, jeg også.

Så nå blir det masse muffinsbaking framover, skal jeg si dere! De som vil ha, er velkommen på muffins til meg i helga! Hehe!

Har tidligere snakket litt om noe ala bloggtreff, hjemme hos oss. Det var vel mer som en fleip i starten, men jeg har tenkt mer på det. Nå kommer jo sommeren også. Hva er ikke bedre enn et lite grillparty med barn, for de som har det? Jeg er ikke noe særlig for alkoholservering på et slikt treff, hvertfall ikke første gang. Da er jeg mer hypp på litt grilling, barna kan leke sammen, de voksne kan skravle og hygge seg ? og kanskje få til noen morsomme aktiviteter for både barn og voksne?

Jeg har ikke blogget lenger enn siden desember, men har fått mine faste blogger, som jeg leser hver dag. Hvem som leser min, og ikke, har jeg ingen full oversikt over, men jeg ser jo at det er noen gjeng-gangere, og det er trivelig!

Så, noen som er interessert i et blogg-treff? Må da ikke være hjemme hos oss, for all del! Kom gjerne med innspill, om du er interessert. Vi har hvertfall stor gassgrill, uteplass og nok inneplass, dersom været skulle svikte. 

Lanoungen er i gang - Min mening

De fleste har sikkert fått med seg at kåringen av Lanoungen - 2011 er i gang.  

Jeg har ikke meldt på Amina, og kommer heller ikke til å gjøre det.

Har ingenting i mot de som melder på barnet sitt, men jeg syntes det blir litt Feil. Barnet er ikke gammelt nok til å bestemme om de vil publiseres og bildet kan bli brukt igjen ved senere anledninger, da du samtidig samtykker til at lano har en eksklusiv og evigvarende rett til å bruke bildet i enhver form for markedsføring uten vederlag. 

Amina skal være gammel nok til å bestemme dette selv, før hun blir påmeldt noe som helst. 

Det står også i konkurransereglene at det ikke er lov å oppmuntre til stemmer, i form av premier, lokkemidler etc. Det er vel ikke få som har brutt dette, men lano/lilleborg har ikke ressurser til å få med seg alle. Juks er det i alle bedrifter, sies det, men. 


Det er mange flotte barn der, og sikkert veldig mange foreldre som fortjener en reisesjekk på 30 000 kroner. Sier ikke nei takk til det jeg heller. Men, det blir nesten som en skjønnhetskonkurranse.

Hadde jeg hatt ansvaret for dette (noe som ville vært veldig latterlig, forresten), hadde jeg gjort noen endringer. Jeg hadde latt foreldrene skrive en begrunnelse, for hvorfor akkurat de fortjener å vinne. Hvorfor de fortjener det mer enn noen andre. Det er vel ikke skjønnheten det skal gå på? Deretter, når vinneren var kåret ut fra begrunnelsen, skulle de få lov til å velge et bildet av barnet sitt, som skulle brukes på lano sine produkter. 

Men, så er det verken jeg som har ansvaret, eller kommer til å ha det da! Hehe!

 

♥ Hva er din formening om lanoungen? 

Ting går vel ikke så bra

Jeg kan ikke skryte på meg at alt går så bra hele tiden, for det gjør det ikke. 

Forholdet mellom Tor Arne og meg, er heller ikke så mye å skryte av om dagen. Jeg irriterer meg over alt han gjør, og slik skal det ikke være. Stakkars, er ikke hans feil at jeg har en dårlig periode. Men, det tok kaka når han dro å kjøpte båt her om dagen, uten å ha snakket med meg først. Det var penger som skulle brukes på husbyggingen, og så mye til overs på lånet er det ikke. Han hadde fått et tilskudd av faren også, men det hjelper ikke meg. Båtplass koster i Oslo, når vi flytter dit. Noen ganger tror han pengeboka fyller seg opp helt av seg selv, virker det som. Vi skal sette oss ned å snakke om forholdet i kveld, så får vi se hvordan det går. Vil at Amina skal vokse opp med både mamma og pappa - men, heller skilsmissebarn, enn foreldre som krangler hele tiden. 

 

Når det gjelder Amina så går ting bedre. Noen anfall nå og da, men langt i fra så mange som hun hadde i begynnelsen. Vi har vært på ake (epilepsi sykehuset) i dag, for kartlegging av hva vi skal gjøre, og snakket om hva som kommer til å skje når hun legges inn. Det hjalp heldigvis litt, å vite at vi blir tatt godt vare på der. For noen hyggelige sykepleiere, og en super lege. 

I september skal hun inn for innleggelse der. Nå er det snart sommerferie, og de ville vente til de har sett hvordan det går på de medisinene hun har fått nå. Så skal vi jobbe med det derfra. 

Men, jeg kjenner at jeg trenger en skikkelig pause snart. Bare en helg, hvor jeg kan pleie bare meg selv, uten å tenke på mann, barn og alle rundt meg. Tor Arne hadde fint klart Amina en helg, etter min mening, men han påstår han ikke klarer. Så, hva gjør man da? Går hjemme med hun selv. 

Jeg lurer på hvordan det kommer til å gå, om jeg får omskolering til høsten! Da kan det bli mange sene kvelder på skolen, og de dagene Tor Arne er hjemme, og ikke jobber, er det han som må ta seg av hun. Får ha en "opplæringshelg" tror jeg! 

/mannfolket kan hvis han vil/Vel, nå ble det mye negativt her, og veldig lite positivt, men livet er ikke alltid en dans på roser. 

 

Du gamla, du fria!

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden,
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Jag städs vill dig tjäna mitt älskade land,
din trohet till döden vill jag svära.
Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand,
Din fana, högt den bragderika bära,
Din fana, högt den bragderika bära.

Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
för Sverige, den kära fosterjorden.
Jag byter Dig ej, mot allt i en värld
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden,
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.
I går var nemlig Sveriges Nasjonaldag. Jeg som er fra Sverige, burde ikke ha glemt den. Men, det gjorde jeg. Snakket med min kjære venninne Ragnhild på telefon i går kveld, hvorpå hun sier "gratulerer med dagen!"

"hææ, har jeg bursdag i dag?" Klarer jeg å si. Så, der ser dere. Ikke alltid greit å henge med på alt som skjer! 

 Minner om konkurransen0 hvor du kan vinne 2 billetter med dfds seaways

Hvordan vil babyen din se ut?

Kom over denne siden på en annen blogg i stad, og måtte jo prøve, bare for moro skyld da. Vet det ikke er seriøst, men interssant å se, hvordan de mener Amina kommer til å se ut, ut fra utseende til Tor Arne og meg. 

Slik ser Amina ut nå 

Og slik mener de hun kommer til å se ut, ut fra utseende vårt

 
Hehe, aldri godt å si hvordan hun blir når hun er på den alderen, men slik er det nok ikke! 

 

Minner om konkurransen hvor du kan vinne 2 billetter tur/retur Oslo - København! Sleng deg gjerne med! 

Vinn 2 billetter med DFDS SEAWAYS

Jeg er medlem av DFDS og har fått 2 gratisbilletter i posten, som jeg ikke får muligheten til å bruke. Derfor tenkte jeg det var greit med en konkurranse, for å dele ut billettene.

Billettene må brukes før 1 September, og er Tur - Retur, Oslo/København. Dere drar altså på kvelden, har 1 dag i København, før båten går hjemover igjen. Dere kan også velge å bruke returbillettene en annen dag, og bli i København noen dager, men hotell, eller annet opphold er selvsagt ikke dekket. En fin kjæreste eller venninnetur, for å se noe annet, eller få et avbrekk fra den vanlige hverdagen.


Dersom du ikke kan bruke billetten selv, kan du jo prøve å vinne den til en venninne, et familiemedlem, eller slikt, du tror hadde hatt godt av det? 

 

♥ Like facebooksiden min

♥ Lage et innlegg på din blogg hvor du forteller hvorfor du fortjener å vinne og linker til konkurransen, poste så linken til innlegget i kommentarfeltet her så jeg får sett det 

Verre er det ikke! Moro om så mange som mulig deltar. Jeg velger å trekke vinneren innen siste dag i måneden, men mulig jeg gjør det før, om jeg ser den står stille over lengre tid. 

 

 

Sommervær!

Må virkelig si, at når gradestokken viser 30 grader, kan jeg ikke annet enn å nyte det. Sitte ute i sola, grille seg litt, ha et fat med melon og en kurv jordbær + isvann. Nam! Amina fikk sutte litt på en vannmelon i stad, å gjett om det falt i smak! Varmt for den lille kroppen også! 

Har også tenkt å prøve ut noe nytt for meg i morgen. Ta ut innmaten av en halv vannmelon, og fylle med masse deilig frukt! 


//bildet er hentet fra google

Stakkars lille snuppa mi! Hun har et strandtelt, som jeg satte ut i skyggen i stad. Sovnet gjorde hun der, og når hun våknet igjen, var alle valkene hennes fulle av svette. Ble en tur i badebalja da, ja! Gjett om det var godt da? Bade på terrassen!

Ellers har vi ikke store planer for dagen i dag. Tor Arne er å ser på husbyggingen, og vi er i Telemark, på besøk hos Sienna m/fam! Storkoser oss! I morgen går turen til oslo, for å hente noen arveklær til Amina, og for å ta et besøk hos Ragnhild. 

Herlige Sienna!!glemt å vise 17 mai antrekket!!

 

Hva skal dere i dag? 
Utfordring!

Jeg har fått en utfordring fra fembarnsmamma og tar selvsagt utfordringen på strak arm! Moro med sånt! 

Jeg skal skrive 5 ting, under 15 kategorier, for så å gi den videre til 5 andre bloggere. 

Meg

♥ Opprinnelig fra Sverige

♥ 36 år, gift og 1 barnsmor 

♥ Liker å holde det ryddig og rent, men ikke like god på å gjennomføre det hele tiden

♥ Ønsket meg barn siden jeg var 15, men er glad jeg ventet såpass lenge

♥ Jobber i politiet, men har håpet om omskolering til helsevesenet nå, sette meg på skolebenken igjen. På grunn av Amina, føler jeg selv at det blir feil å jobbe slik jeg gjør nå, hvor jeg risikerer livet mer enn jeg ville gjort ellers. 

TV

♥ CSI

♥ Medium

♥ Senkveld

♥ Komedier

♥ Politiet

Filmer

♥ Grease

♥ Dirty dancing

♥ Løvenes konge

♥ ET

♥ Beauty and the beast

Drømmer

♥ En god og trygg oppvekst for Amina

♥ Bedre hukommelse (den er elendig, kan man si)

♥ Reise til Australia

♥ Sommerhus ved sjøen

♥ En lottogevinst hadde ikke gjort noe, for å oppfylle noen av drømmene

Minner

♥ Flytte fra Sverige til Norge, og møte Tor arne, stifte vår egen familie

♥ Ferietur til Italia når jeg var 13, den beste ferien jeg var på med min mor

♥ Bryllupet

♥ Fødselen med Amina

♥ Alle de hyggelige venninnekveldene vi har hatt 

Steder

♥ Hytta fra barndommen

♥ Gøteborg

♥ Ålesund, hvor mange av mine venninner bor

♥ Australia, drømmereisen er dit

♥ Norge i sin helhet - er best i lengden

Mat

♥ Kylling og spinatform

♥ Sushi

♥ Grillmat

♥ Grønnsakssuppe

♥ Hjemmelaget hamburger

Drikke

♥ Vann

♥ Solo sitron

♥ eplemost 

♥ Iste

♥ Og isbiter i det hele

Godteri

♥ Peace godter (disse svarte og røde, runde)

♥ Smash

♥ Sure føtter

♥ Cheese doodles

♥ Hobby sjokolade

Dyr

♥ Hunder

♥ Kan ikke fordra alt som kryper og summer

♥ Fisk

♥ Papegøye

♥ Ilder

Sanger

♥ Her er jeg altetende

Spill

♥ Alias

♥ Monopol

♥ Ludo

♥ Geni

♥ Kortspill

Nettsteder jeg besøker hver dag

Vg

Blogg

Facebook

Ring blad

Youtube

Uvaner

♥ Altfor lat

♥ Biter negler

♥ Bruker for mye diesel, da jeg kjører for å kjøre mange ganger

♥ Legger meg for sent hver kveld

♥ Tenker på å gjøre mye, men lite blir gjort

Blogger jeg leser fast

mammantiljessica

fembarnsmamma

veronikad

frumaela

mamma westerheim

og endel fler.. 

Sender utfordringen videre, til de som vil ta den jeg :) 

man går ikke til fysisk angrep mot barn!!!!

Vi er hjemme fra Tromsø og i dag har vi vært på grilling hos min venninnes foreldre, sammen med venninna mi, og datteren hennes Sienna.

Sammen med oss, grillet også 2 nabo par, ungene dems, søstrene til min venninne, en kompis av naboen og hans sønn.

Unnskylder på forhånd, om det blir et litt rotete innlegg, men her må jeg bare få ut ting.

Min venninnes søster, på 7 år, og de andre barna, lekte ute på plenen, med et plaskebasseng, og vannslangen. De lekte veldig fint, og alle barna storkoste seg. Søsteren til venninna mi, klarte ved et tydelig uhell, å sprute litt vann, på naboen sin kompis sønn, på 2 år. 2 åringen tok ikke til gråten, og protesterte ikke. Så vel mer ut som han syntes dette var utrolig gøy! De lekte jo med vann, fordi det var så gøy (og varmt da!).

Faren til 2 åringen syntes derimot ikke dette var like festlig. Han lø bort til 7 åringen, slang hun over skulderen, og tok godt tak rundt hodet hennes på den ene siden, og beina på den andre, og spente dette foran seg, for å låse henne fast.

7 åringen ble vettskremt allerede da, men 2 åringens far, ga seg ikke der. Han gikk ca 50 meter med hun, og sa ?nå skal jeg kaste deg i elva, så skal du få føle hvordan det er? (det er en elv rett nedenfor omtrent). Han fortsatte å gå, og moren til 7 åringen prøvde å stanse faren til 2 åringen. Faren til 7 åringen var ikke hjemme akkurat da. Men, nei da. Han fortsatte å gå, ned til elva, og holdt 7 åringen over vannet. ?skal du gi deg nå??? spurte han. 7 åringen klarte knapt å svare, av redsel. Flaks for han, satte han 7 åringen ned der, uten å kaste hun i elva. Men, til sammen de 300 meterne, satte virkelig et støkk i 7 åringen. Hun hyperventilerte, og hadde problemer med å få igjen pusten. Hun var blitt spent så fast, at det presset mot halsen, og brystkassen. Moren konfronterte faren til 2 åringen, med at dette var ikke greit, det er ikke slik man tar en 7 åring, uansett. Å fysisk gå til angrep mot hun, er feil. Hun sa at det er klart hun kan snakkes til av andre enn foreldrene, det har de bare godt av! Men, ikke å røre!! Sier seg vel selv i grunn..

Når faren til 7 åringen kom hjem, og moren fortalte dette, gikk han bort til 2 åringens far, og sa ?du rører ikke datteren min sånn en gang til, greit å snakke til henne, men ingenting annet?. Når 2 åringens far da sier ?jeg gjør det gjerne igjen, om det er det som må til for at hun skal høre?, ble ikke fru anna særlig blid gitt!!! Jeg hadde holdt meg litt i bakgrunnen før dette, men da klarte jeg virkelig ikke mer. 2 åringens far fikk jaggu høre det.

7 åringen sitter nå igjen med stygge blåmerker på halsen, og en redsel for å gå ut, fordi hun er redd for at noen skal ta hun slik igjen. Gud, som jeg har vondt av henne nå. 

 

jaggu godt å få lettet hjertet litt! 

Bø sommarland!

På Lørdag går turen til Bø Sommarland. Moren til Sienna, som jeg har snakket litt om her, har jobbet der de 2 siste årene, og får derfor 2 gratisbilletter, etter at de har besvart en klimaundersøkelse i fjor. Amina går selvsagt gratis, og ikke kommer hun til å bade særlig heller, regner jeg med! 

Men, det er meldt strålende vær, så jeg gleder meg til å nye sola i parken! For min del, håper jeg det er lite folk, selv om jeg trivler, når det er meldt bra vær, og er første åpningsdag, denne sesongen! 

 Har du vært i sommarland før? 

Eller skal du dit i løpet av sommeren kanskje?

familiebaby

36, Ringerike

Navnet er Anna, og på bloggen min kan dere lese om familien min - Tor arne som jeg er gift med, datteren våres Amina, født desember 2010, og alt som hører med i en nokså hektisk hverdag. Jeg jobber i polititjenesten, Tor Arne er paramedic, og amina er solstråla vår!

Widgets

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits