Hvordan har terroren påvirket deg?

Det er i dag 3 måneder siden terrorangrepet i Oslo, og på Utøya. Idag spørr VG hvordan terroraksjonen har påvirket akkurat deg og ditt liv. 

Det har påvirket meg på mange måter. Både personlig, men mest som tjenestemann. Vi har bodd i Hønefoss i flere år og veldig mange innbyggere vet hva jeg jobber som. Ikke alle har fått med seg at jeg er ute av tjeneste for tiden, pga Amina og sykdommen. 

Etter terroraksjonen, har jeg flere ganger blitt stoppet på gata, på kuben (senteret), eller på matbutikken. Enkelte personer har rett og slett vært brutale, og aggressive. Jeg har fått masse kjeft, om at vi burde gjort så mye mer. Det er vår feil. Vi burde vært på vakt der, med det samme etter bombingen i Oslo. Er vi virkelig så dumme at vi ikke forstår alvoret? Hva har vi tenkt å gjøre med det da? 

Selv, vet jeg at dette ikke er min feil. Jeg kunne ikke gjøre noe. Jeg var hjemme med Amina. Jeg vet også, at de tjenestemennene som bisto, først og fremst måtte tenke sikkerhet. Det har aldri skjedd noe slikt i Norge før, og når det går en massaker omkring på en stor øy, er det viktig at de har nok mannskap, og kan lokalisere hvor han befinner seg. Ting kunne kanskje vært gjort annerledes. Det vet jeg ikke. Jeg var ikke der. 

Men, er virkelig noen så tåplige, og eier de ikke samvittighet over å skjelle ut folk, blant offentligheten på den måten? Klart jeg forstår at mange er sinte, redde, triste og sårede. Men, hva mener de jeg skal gjøre med det? Nå i ettertid får jeg hvertfall ikke gjort noe! 

 

Bildene under er lånt av ei venninne som har vært på utøya sin sommerleir noen år

♥ Hvordan har terrorangrepet påvirket deg og din hverdag? 

Min Utøya opplevelse - Gjesteinnlegg av Ida

Årets største og beste sommerleir var i gang. Vi hadde nettopp vært på informasjonsmøte om det som hadde hendt i Oslo. Jeg var glad jeg var trygg ute på øya. Ingenting kom til å skje oss der. 

Jeg hadde glemt genseren min i storesalen, så jeg var på vei inn for å hente den, da jeg hørte det første skuddet. Jeg tenkte at det måtte være en øvelse på land, eller noen som prøvde å narre oss. Men, jeg gikk ut for å se. Folk kom løpende opp bakken fra informasjonen, og skrek at vi måtte løpe. Det var en politimann, med våpen, som skøyt ned folk. Like etterpå, kom gjerningsmannen gående opp bakken og sa vi måtte være rolige, han var fra politiet og kom for å redde oss. Vi var trygge nå. Det var en stor gjeng som gikk nærmere han, og når de var ganske på nært hold, skøyt han de sakte, men sikkert ned. Han var så rolig. Så kald. 

Jeg rakk å springe inn i lillesalen sammen med mange andre, og vi prøvde å sperre av døra fra teltleiren, med bord og et piano, fordi vi trodde han var der. Mange hoppet ut av vinduet. Jeg ble stående med en 10-12 andre, opp i et hjørne. Gjerningsmannen kom i døra. Han stod der, helt rolig. Jeg turte ikke å se på ansiktet hans. Jeg prøvde å forholde meg rolig, men det var ikke så lett. 

Når han var ferdig med å skyte, var vi 3 stykker igjen. Hvertfall en av de andre overlevede var skutt. Vi falt sammen, og latet som vi var døde. Jeg hadde noen liggende oppå meg, og ved siden av. Det var forferdelig. Jeg aner ikke hvor lenge vi lå der, før mobilene begynte å ringe. Det var mange som lurte på åssen det gikk med oss, men ingen turte å svare. Vi lå helt stille. 

Etter 1 times tid, ble vi hentet ut av politiet. De som var skadet, ble kjørt til sykehus, mens jeg, og mange andre, dro i sikkerhet på hotellet. 

Jeg skjønte ikke helt hva som hadde hendt, før dagen etter. Når jeg så dødstallet. Når jeg så klipp på nyhetene. Jeg knakk sammen i gråt. Det er så mange venner som er borte, skadet og forsvunnet. Jeg lever i håpet om at det hele er en drøm, men dessverre.. 

 

Ida 

Helt forferdelig!

Jeg regner med, at ingen har gått glipp av det som har skjedd i Oslo, og på Utøya i dag. Jeg er lamslått. At noen kan ha hjerte til å gjøre noe slikt i det hele tatt, skjønner jeg ikke. 

Ei venninne av meg, er på utøya hvert eneste år, men heldigvis skulle hun ikke i år, pga mangel på barnevakt. Hittil er en hun kjenner, skutt i benet - men, tilstanden er stabil. Ellers vet vi ikke hvordan det har gått med de andre telemarkingene (fylket hun er med i). Flere som er drept, mange som har svømt i land, mange som har gjemt seg. Jeg har ikke ord. 

Ei annen venninne av meg, som i tillegg jobber som sykepleier, fikk en glass - splint i overarmen, og ble sittende mange timer på legevakta i dag. Hun bistod med det hun kunne gjøre på venterommet imens. 

Alle mine tanker går nå til de skadde og pårørende. Og et lys er tent for de omkomne ♥

 

Noen med peiling på lammelser der ute?

Fikk melding i natt, fra ei venninne som var ute på hytta si, på en øy i Oslofjorden. Der stod det at brannbåten var på vei for å hente henne, men ikke noe mer presist. 

Snakket med hun for noen timer siden nå, og da fikk jeg hele historien. 

Hun hadde klatret ned hemsen for å gå på do i natt, da hun hadde falt, og snurret rundt, 180 grader. Hun slo albuen sin i en kant, og sannsynligvis har hun gjort det samme med rygg/nakke også - uten å tenke over det. 

Siden hun mistenkte brudd i albue, og det ikke gikk noen båt til land for morgenen, ringte hun 113. De kom med brannbåten, siden det ikke var så alvorlig da. Ambulansen stod på land for å kjøre hun videre til legevakta. Når hun da var ferdig med røntgen av albue, og det så forholdsvis greit ut, fikk hun ligge på en benk å vente et par timer, så hun kunne ta båten tilbake på øya, når den begynte å gå. 

Men, før hun rakk dette, mistet hun følelsen i kroppen sin. Hun ble kjørt i Ambulanse opp til akutten på Ahus, og deretter flyttet til nevrologisk, med meg på tråden. Hun klarte ikke å ringe meg selv engang, så en sykepleier måtte taste inn, og legge telefonen til øret hennes. Hun har absolutt ingen følelse fra halsen og ned. 

Det stikker jo veldig i meg, når jeg hører dette da. Lurer fælt på hva det kan være. Men, mest lurer jeg jo på om det kommer til å være langvarig, om hun vil få den tilbake - eller bli sånn for alltid? 

Det er nok ikke godt for noen å si. Men, jeg lufter det allikevel. Syntes det har vært nok nå, og dette trengte ingen av oss! Stakkars henne! Kan ikke være lett å ligge der, uvitende om hva som har skjedd med kroppen sin. Men, hun holder motet oppe. Var blid når jeg snakket med henne, og klaget ikke det grann! 

Så, er det noen her som har en anelse om hva det kan være? Om det kan gå tilbake til normalt? Om det vil ta lang tid? 

vet det er vanskelig å svare på, uten å ha undersøkt selv, og sett hvordan det arter seg. Men, sist vi snakket sammen hadde de ikke funnet noe på bildene av rygg/nakke - og måtte granske de enda nærmere visstnok. 

 

 

Å miste et barn

Dette er et veldig sårt tema, for alle. For de som har mistet et barn selv, de som står barna og foreldrene nær, for foreldre selv, og alle andre.

Jeg har aldri mistet et barn selv, men i oktober 2010, mistet min venninne sønnen sin, som da var 9 måneder gammel.

I januar 2010 fikk min venninne sin premature sønn. Svangerskapet hadde gått fint, og det var ingenting som tydet på at han skulle komme så tidlig. Når han ble født, var ikke tarmene og lungene hans ferdig utviklet. Han var igjennom operasjoner hvor de forlenget tarmen hans, og fikk medisiner for å styrke lungene. Tilstanden hans bedret seg raskt, og de kom hjem fra sykehuset etter litt over 1 måned, bare. Når gutten var fylt 3 måneder, fant de ut at han hadde en medfødt hjertesykdom. Like etterpå ble det utført 2 hjerteoperasjoner, og det ble et nytt langt sykehusopphold for dem.

Moren hans ble gravid igjen, og han skulle også bli storebror. De gledet seg over at en ny lekekamerat skulle komme til verden, og så for seg en god oppvekst for de to små, med så liten aldersforskjell på barna.

Igjen stabiliserte tilstanden hans seg, og han ble fort bra igjen. Han måtte ta masse medisiner daglig, men, det så ikke ut til å plage han. Han var alltid en blid og fornøyd gutt.

Han utviklet seg raskt, og 8 måneder gammel, gikk han med alt han fikk tak i, krabbet, ?snakket? og spiste fast føde, som om han ikke hadde sett mat før.

1 oktober 2010, kom Sienna (som dere har lest om på bloggen før) til verden. Den lille sjarmøren var blitt storebror!

Men, etter knapt 1 uke, ble han akutt dårlig igjen. Han ble lagt inn igjen, og det var hjertet som på nytt hadde sviktet. Foreldrene fikk beskjed om, at om han ikke ble operert, stod ikke livet hans til å redde. De ga også beskjed om, at det var en risikabel operasjon, så det var enten, eller.

Timene gikk, og jeg satt på sykehuset med familien demmes. Når det var gått 6 timer, kommer de med beskjeden. Den lille sjarmøren døde under operasjonen. Livet stod ikke til å redde.

De stod med ei nyfødt vakker jente i armene, og fikk beskjed om at storebror var død. Det ble en lang, tung og tårevåt kveld.

De visste ikke hvordan de kunne glede seg over et nytt barn, når deres førstefødte ikke lenger var der. Men, de bestemte seg fort for, at Sienna ikke skulle lide av deres tap.

De måtte komme seg oppover, til tross for hvor vanskelig det var. De, og jeg tror at det som hjalp de oppover, var den lille jenta. De måtte anstrenge seg for å ikke knekke, de måtte vise omsorg og kjærlighet ? og det syntes jeg de har klart ekstremt bra!

Selvsagt sørges det over sønnen, men tapet hadde nok blitt langt nært større, dersom de ikke hadde noe å støtte seg til.

Jeg leser flere blogger, hvor det er noen som har opplevd å miste et barn i magen, i barsel, eller når barnet er større. Og like mange tårer feller jeg, hver gang jeg er innom.

 
Ikke rart denne tulla gjorde sorgen lettere

En vellykka barnekake?

Litt morsomt at jeg endelig fikk til noe! 

 

Ikke verdens sunneste kake, men! Omsorg + grensesetting = god barneoppdragelse!

"Grensesetting går hovedsaklig ut på å lære barna et sett sosiale regler. Det innebærer at vi som foreldre forsøker å påvirke og prege våre barn med bestemte oppfatninger og en akseptabel oppførsel, og tilsvarende forsøker å få dem til å ta avstand fra oppførsel vi finner uakseptabel.

Omsorg handler om å gi våre barn kjærlighet og selvtillit, samtidig som vi respekterer dem som individer. Bare på det grunnlaget kan de få optimale muligheter for utnytte sine evner og sette seg mål i livet.

Fire hovedtyper barneoppdragelse

  • Ut fra disse behovene kan vi snakke om fire hovedtyper barneoppdragelse.
  • Autoritær barneoppdragelse preget av sterk grensesetting, men lite eller ingen omsorg
  • Fri barneoppdragelse preget av omsorg, men uten de trygger rammer grensesetting gir
  • Neglisjerende oppdragelse hvor barna hverken får omsorg eller grenser. 
  • Myndig oppdragelse preget av omsorg og faste trygge rammer (grenser)

Hva som ikke virker

Barn som blir utsatt for autoritær barneoppdragelse med strenge grenser men uten omsorg, nærhet og varme får ofte atferdsproblemer. Det samme gjelder barn som opplever såkalt fri barneoppdagelse hvor tilsynelatende omsorgsfulle foreldre fullstendig dropper grensesettingen. Verst ut kommer likevel barna som hverken får omsorg eller grenser (neglisjerende barneoppdragelse).

Ja takk, begge deler!

Barn har behov for både betingelseløs kjærlighet og tydelig grensesetting. Begge deler er viktig for at vi skal få glade og trygge barn.

Myndig barneoppdragelse handler nettopp om dette.

Denne oppdragelsesstil kjennetegnes ved at foreldrene er svært omsorgsfulle, samtidig som de stiller realistiske krav til barnet og gir dem faste trygge rammer

//Artikkelen er hentet herfra//

Forbanna Telenor og susehue anna!

Jeg er ikke god på å ha med meg telefon, noen sted. Men, forandring fryder? 

Jeg bestilte meg en slik fansy HTC desire S, og var storfornøyd da jeg hentet den i dag. Nytt sim - kort fikk jeg også. 

Fikk de kjekke, unge guttene på telenor butikken til å aktivere den for meg. Jadda. Så skulle jeg ta min første telefon samtale, til Ragnhild, som er den som er størst preget av min mangel på skikkelig telefon. 

"piiiip, piiip, piiip" sa det bare. Neida, telenor lå visst nede, noe galt med en server og de vet ikke når de får orden på det. 

Når jeg endelig får roet meg ned litt (vel, så hissig var jeg ikke) og skulle vise fram den nye telefonen, finner jeg den ikke. Makan! Låner telefonen til ei venninne, ringer inn til de jeg hentet den hos, og joda. Der ligger den! Og nå får jeg den ikke før Tirsdag! 

 

Har du hatt problemer med telenor i dag? 

Jeg klarte det! Og bloggtreff!

Dere som har fulgt bloggen min en stund, har kanskje fått med seg at bakeferdighetene mine ikke er til å skryte av. I går lagde jeg blant annet en ?verdens beste? som jeg ikke turte å legge ut her engang. Så ille var den. Ikke smakte den særlig godt heller.

Men, jeg gir meg jo aldri da. Så i dag bega jeg meg ut på muffinsfronten. Muffins klarer jeg, som regel nemlig. For å gjøre det litt mer ?avansert? valgte jeg red hvelvet. Og de ble kjempegode! Endelig har jeg funnet noe jeg klarer å lage, jeg også.

Så nå blir det masse muffinsbaking framover, skal jeg si dere! De som vil ha, er velkommen på muffins til meg i helga! Hehe!

Har tidligere snakket litt om noe ala bloggtreff, hjemme hos oss. Det var vel mer som en fleip i starten, men jeg har tenkt mer på det. Nå kommer jo sommeren også. Hva er ikke bedre enn et lite grillparty med barn, for de som har det? Jeg er ikke noe særlig for alkoholservering på et slikt treff, hvertfall ikke første gang. Da er jeg mer hypp på litt grilling, barna kan leke sammen, de voksne kan skravle og hygge seg ? og kanskje få til noen morsomme aktiviteter for både barn og voksne?

Jeg har ikke blogget lenger enn siden desember, men har fått mine faste blogger, som jeg leser hver dag. Hvem som leser min, og ikke, har jeg ingen full oversikt over, men jeg ser jo at det er noen gjeng-gangere, og det er trivelig!

Så, noen som er interessert i et blogg-treff? Må da ikke være hjemme hos oss, for all del! Kom gjerne med innspill, om du er interessert. Vi har hvertfall stor gassgrill, uteplass og nok inneplass, dersom været skulle svikte. 

Lanoungen er i gang - Min mening

De fleste har sikkert fått med seg at kåringen av Lanoungen - 2011 er i gang.  

Jeg har ikke meldt på Amina, og kommer heller ikke til å gjøre det.

Har ingenting i mot de som melder på barnet sitt, men jeg syntes det blir litt Feil. Barnet er ikke gammelt nok til å bestemme om de vil publiseres og bildet kan bli brukt igjen ved senere anledninger, da du samtidig samtykker til at lano har en eksklusiv og evigvarende rett til å bruke bildet i enhver form for markedsføring uten vederlag. 

Amina skal være gammel nok til å bestemme dette selv, før hun blir påmeldt noe som helst. 

Det står også i konkurransereglene at det ikke er lov å oppmuntre til stemmer, i form av premier, lokkemidler etc. Det er vel ikke få som har brutt dette, men lano/lilleborg har ikke ressurser til å få med seg alle. Juks er det i alle bedrifter, sies det, men. 


Det er mange flotte barn der, og sikkert veldig mange foreldre som fortjener en reisesjekk på 30 000 kroner. Sier ikke nei takk til det jeg heller. Men, det blir nesten som en skjønnhetskonkurranse.

Hadde jeg hatt ansvaret for dette (noe som ville vært veldig latterlig, forresten), hadde jeg gjort noen endringer. Jeg hadde latt foreldrene skrive en begrunnelse, for hvorfor akkurat de fortjener å vinne. Hvorfor de fortjener det mer enn noen andre. Det er vel ikke skjønnheten det skal gå på? Deretter, når vinneren var kåret ut fra begrunnelsen, skulle de få lov til å velge et bildet av barnet sitt, som skulle brukes på lano sine produkter. 

Men, så er det verken jeg som har ansvaret, eller kommer til å ha det da! Hehe!

 

♥ Hva er din formening om lanoungen? 

Du gamla, du fria!

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden,
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Jag städs vill dig tjäna mitt älskade land,
din trohet till döden vill jag svära.
Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand,
Din fana, högt den bragderika bära,
Din fana, högt den bragderika bära.

Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
för Sverige, den kära fosterjorden.
Jag byter Dig ej, mot allt i en värld
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden,
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.
I går var nemlig Sveriges Nasjonaldag. Jeg som er fra Sverige, burde ikke ha glemt den. Men, det gjorde jeg. Snakket med min kjære venninne Ragnhild på telefon i går kveld, hvorpå hun sier "gratulerer med dagen!"

"hææ, har jeg bursdag i dag?" Klarer jeg å si. Så, der ser dere. Ikke alltid greit å henge med på alt som skjer! 

 Minner om konkurransen0 hvor du kan vinne 2 billetter med dfds seaways

Hvordan vil babyen din se ut?

Kom over denne siden på en annen blogg i stad, og måtte jo prøve, bare for moro skyld da. Vet det ikke er seriøst, men interssant å se, hvordan de mener Amina kommer til å se ut, ut fra utseende til Tor Arne og meg. 

Slik ser Amina ut nå 

Og slik mener de hun kommer til å se ut, ut fra utseende vårt

 
Hehe, aldri godt å si hvordan hun blir når hun er på den alderen, men slik er det nok ikke! 

 

Minner om konkurransen hvor du kan vinne 2 billetter tur/retur Oslo - København! Sleng deg gjerne med! 

Utfordring!

Jeg har fått en utfordring fra fembarnsmamma og tar selvsagt utfordringen på strak arm! Moro med sånt! 

Jeg skal skrive 5 ting, under 15 kategorier, for så å gi den videre til 5 andre bloggere. 

Meg

♥ Opprinnelig fra Sverige

♥ 36 år, gift og 1 barnsmor 

♥ Liker å holde det ryddig og rent, men ikke like god på å gjennomføre det hele tiden

♥ Ønsket meg barn siden jeg var 15, men er glad jeg ventet såpass lenge

♥ Jobber i politiet, men har håpet om omskolering til helsevesenet nå, sette meg på skolebenken igjen. På grunn av Amina, føler jeg selv at det blir feil å jobbe slik jeg gjør nå, hvor jeg risikerer livet mer enn jeg ville gjort ellers. 

TV

♥ CSI

♥ Medium

♥ Senkveld

♥ Komedier

♥ Politiet

Filmer

♥ Grease

♥ Dirty dancing

♥ Løvenes konge

♥ ET

♥ Beauty and the beast

Drømmer

♥ En god og trygg oppvekst for Amina

♥ Bedre hukommelse (den er elendig, kan man si)

♥ Reise til Australia

♥ Sommerhus ved sjøen

♥ En lottogevinst hadde ikke gjort noe, for å oppfylle noen av drømmene

Minner

♥ Flytte fra Sverige til Norge, og møte Tor arne, stifte vår egen familie

♥ Ferietur til Italia når jeg var 13, den beste ferien jeg var på med min mor

♥ Bryllupet

♥ Fødselen med Amina

♥ Alle de hyggelige venninnekveldene vi har hatt 

Steder

♥ Hytta fra barndommen

♥ Gøteborg

♥ Ålesund, hvor mange av mine venninner bor

♥ Australia, drømmereisen er dit

♥ Norge i sin helhet - er best i lengden

Mat

♥ Kylling og spinatform

♥ Sushi

♥ Grillmat

♥ Grønnsakssuppe

♥ Hjemmelaget hamburger

Drikke

♥ Vann

♥ Solo sitron

♥ eplemost 

♥ Iste

♥ Og isbiter i det hele

Godteri

♥ Peace godter (disse svarte og røde, runde)

♥ Smash

♥ Sure føtter

♥ Cheese doodles

♥ Hobby sjokolade

Dyr

♥ Hunder

♥ Kan ikke fordra alt som kryper og summer

♥ Fisk

♥ Papegøye

♥ Ilder

Sanger

♥ Her er jeg altetende

Spill

♥ Alias

♥ Monopol

♥ Ludo

♥ Geni

♥ Kortspill

Nettsteder jeg besøker hver dag

Vg

Blogg

Facebook

Ring blad

Youtube

Uvaner

♥ Altfor lat

♥ Biter negler

♥ Bruker for mye diesel, da jeg kjører for å kjøre mange ganger

♥ Legger meg for sent hver kveld

♥ Tenker på å gjøre mye, men lite blir gjort

Blogger jeg leser fast

mammantiljessica

fembarnsmamma

veronikad

frumaela

mamma westerheim

og endel fler.. 

Sender utfordringen videre, til de som vil ta den jeg :) 

man går ikke til fysisk angrep mot barn!!!!

Vi er hjemme fra Tromsø og i dag har vi vært på grilling hos min venninnes foreldre, sammen med venninna mi, og datteren hennes Sienna.

Sammen med oss, grillet også 2 nabo par, ungene dems, søstrene til min venninne, en kompis av naboen og hans sønn.

Unnskylder på forhånd, om det blir et litt rotete innlegg, men her må jeg bare få ut ting.

Min venninnes søster, på 7 år, og de andre barna, lekte ute på plenen, med et plaskebasseng, og vannslangen. De lekte veldig fint, og alle barna storkoste seg. Søsteren til venninna mi, klarte ved et tydelig uhell, å sprute litt vann, på naboen sin kompis sønn, på 2 år. 2 åringen tok ikke til gråten, og protesterte ikke. Så vel mer ut som han syntes dette var utrolig gøy! De lekte jo med vann, fordi det var så gøy (og varmt da!).

Faren til 2 åringen syntes derimot ikke dette var like festlig. Han lø bort til 7 åringen, slang hun over skulderen, og tok godt tak rundt hodet hennes på den ene siden, og beina på den andre, og spente dette foran seg, for å låse henne fast.

7 åringen ble vettskremt allerede da, men 2 åringens far, ga seg ikke der. Han gikk ca 50 meter med hun, og sa ?nå skal jeg kaste deg i elva, så skal du få føle hvordan det er? (det er en elv rett nedenfor omtrent). Han fortsatte å gå, og moren til 7 åringen prøvde å stanse faren til 2 åringen. Faren til 7 åringen var ikke hjemme akkurat da. Men, nei da. Han fortsatte å gå, ned til elva, og holdt 7 åringen over vannet. ?skal du gi deg nå??? spurte han. 7 åringen klarte knapt å svare, av redsel. Flaks for han, satte han 7 åringen ned der, uten å kaste hun i elva. Men, til sammen de 300 meterne, satte virkelig et støkk i 7 åringen. Hun hyperventilerte, og hadde problemer med å få igjen pusten. Hun var blitt spent så fast, at det presset mot halsen, og brystkassen. Moren konfronterte faren til 2 åringen, med at dette var ikke greit, det er ikke slik man tar en 7 åring, uansett. Å fysisk gå til angrep mot hun, er feil. Hun sa at det er klart hun kan snakkes til av andre enn foreldrene, det har de bare godt av! Men, ikke å røre!! Sier seg vel selv i grunn..

Når faren til 7 åringen kom hjem, og moren fortalte dette, gikk han bort til 2 åringens far, og sa ?du rører ikke datteren min sånn en gang til, greit å snakke til henne, men ingenting annet?. Når 2 åringens far da sier ?jeg gjør det gjerne igjen, om det er det som må til for at hun skal høre?, ble ikke fru anna særlig blid gitt!!! Jeg hadde holdt meg litt i bakgrunnen før dette, men da klarte jeg virkelig ikke mer. 2 åringens far fikk jaggu høre det.

7 åringen sitter nå igjen med stygge blåmerker på halsen, og en redsel for å gå ut, fordi hun er redd for at noen skal ta hun slik igjen. Gud, som jeg har vondt av henne nå. 

 

jaggu godt å få lettet hjertet litt! 

Bø sommarland!

På Lørdag går turen til Bø Sommarland. Moren til Sienna, som jeg har snakket litt om her, har jobbet der de 2 siste årene, og får derfor 2 gratisbilletter, etter at de har besvart en klimaundersøkelse i fjor. Amina går selvsagt gratis, og ikke kommer hun til å bade særlig heller, regner jeg med! 

Men, det er meldt strålende vær, så jeg gleder meg til å nye sola i parken! For min del, håper jeg det er lite folk, selv om jeg trivler, når det er meldt bra vær, og er første åpningsdag, denne sesongen! 

 Har du vært i sommarland før? 

Eller skal du dit i løpet av sommeren kanskje?

Farlig godt!

Jeg har sagt til meg selv, at jeg aldri skulle gå for fristelsen. Farlig for vekta det! Men, idag stod de pent oppstilt i butikken og jeg klarte ikke dy meg - plukket med meg en pose, med deilige melkesjokolade kjeks ♥

Heldigvis, for meg, var det ikke mer enn 6 stykker i pakka. Det er passelig. Mektige var de også, så har bare spist 2! Men, såå godt da! Har du smakt de? Hva syntes du evt? 

Slik vil huset bli seende ut!

Har fått tegningen fra arkitekten nå, men får ikke til å legge ut bildet her, derfor tok jeg heller fatt og tegnet litt. 

Huset vil se någelunde slik ut, på den ene siden. Andre siden vil komme etterhvert. 

Dette er bare en dårlig tegning, så se bortifra det! Farge er ikke bestemt. Her har jeg bare brukt gult for å markere vinduene! 

 Hehe, dårlig tegnet, men tror dere ser poenget! 

Støvsugd dataen!

Dataen var støvete, og ikke veldig delikat akkurat. Var masse smuler nedi tastaturet, som ikke var så lett å få vekk, med mindre jeg tok av hele greia. Så da tok jeg støvsugeren, og støvsugde over hele dataen, både over og under! Og som det trengtes! 

Etterpå tok jeg skjermen, med skjermrens. At jeg har klart å se noe på skjermen i det hele tatt, er et under. Dette skal jaggu gjøres oftere! 

Ellers, går det i planlegging av huset om dagen. Selv om ikke vi står for byggingen, er det mye som må gjøres. Bilder vil komme sånn etterhvert! 

 

Livet som småbarnsmor - temablogg

Livet som småbarnsmor er spennende, utfordrende, pesielt og helt unikt ♥

 Men, med en datter på 4 måneder, skjer det ikke veldig mye spesielt i hverdagen - Eller, det skjer veldig mye, men ikke alt som egner seg å skrive om på et åpent nettsted. Det er veldig mye i livet vårt, som ikke kommer ut på bloggen. Derfor syntes jeg også det blir veldig kjedelig skriving til tider. Alt blir nesten det samme. Om dere forstår? 

Så nå tenker jeg da. Både som mor, kone til en i helsevesenet, og politi selv - så både ser og hører vi om mye i hverdagen, som ikke alle tenker over hele tiden. Det er sikkert mange undrende mennesker der ute, som lurer, men ikke helt tørr å spørre om alt. Jeg tenkte derfor, for å få noe å skrive om, å ha dagens tema, en periode. 

Jeg vil da legge ut innlegg, som omhandler et spesielt tema, og si litt om det. Det kan være så mye, og jeg er selvsagt åpen for forslag. Temaet vil ikke omhandle enkeltsaker, så det er sagt på forhånd. Noe av det jeg tenkte litt på var; 

seksuelle overgrep 

vold

barnemishandling

førstehjelp 

barnemat

aktiviteter for baby og småbarn

... 

så er jeg åpen for forslag av dere, og vil fylle på etterhvert som det kommer forslag! 

Hva tenker dere om litt temablogging? Det vil selvsagt bli litt hverdagsblogging også.. 

Hvorfor gråter kvinner?

HVORFOR GRÅTER KVINNER...


En liten gutt spurte sin mor:- Hvorfor gråter du?- 
Fordi jeg er kvinne, svarte hun ham.- 
Det forstår jeg ikke, sa han.
Hans mor ga ham en klem og sa:
- Og det kommer du heller aldri til å gjøre..


Senere spurte den lille gutten sin far:
- Hvordan kan det ha seg at mor gråter sånn uten 
at det er en grunn til det?
- Alle kvinner gråter noen ganger uten at det er en grunn til det,
var alt hva hans far kunne si..


Den lille gutten vokste opp og ble til en mann,
stadig undrende over hvorfor kvinner gråter.
Til siste ringte han til Gud og da Gud kom til telefonen,
spurte mannen:
- Gud, hvorfor gråter kvinner så lett?

Gud svarte:
- Da jeg skapte kvinnen, skulle hun være noe helt spesielt!

- Jeg gjorde hennes skuldre sterke nok til å bære verdens byrder;
og dog myke nok til å kunne yte trøst.


- Jeg ga henne indre styrke til å kunne utholde å føde barn
og til å stå imot de avvisninger som mange ganger
vil komme fra hennes barn.

- Jeg ga henne en hardhet som tillater henne å fortsette
når alle andre gir opp,
og til å passe sin familie selv under sykdom
og utmattethet uten beklagelser.

- Jeg ga henne følsomheten til ubetinget å elske sine barn,
selv når hennes barn har såret henne dypt.

- Jeg ga henne styrke til å kunne lede sin ektemann 
gjennom hans mangler og skapte henne fra hans ribbein
slik at hun kunne beskytte hans hjerte.

- Jeg ga henne kunnskap til å vite at en god ektemann
aldri gjør sin hustru vondt,
men prøver noen ganger hennes styrke og
hennes beslutning om å stå ved hans side uten å vakle.

- Og endelig ga jeg henne en tåre hun kunne felle..
Den er hennes eksklusivt til å bruke når det er behov for det.

- For ser du:
Det vakre ved en kvinne er ikke de klærne hun har på seg,
ei heller den kropp hun har,
ei heller måten hun ordner sitt hår.
Enhver kvinnes skjønnhet skal sees gjennom hennes øyne,
fordi det er hoveddøren til hennes hjerte
- det sted hvor kjærligheten bor ♥

Bryllups-bilder!

Tenkte å dele noen bryllups-bilder med dere. Som dere ser giftet vi oss i usa. Det angrer vi ikke et sekund på! 

Svima slår til med verdens dummeste ting!

Svima, det er altså meg.

Som dere leste tidligere i dag, skulle jeg på 3 visninger. Flotters! 

Likte ikke den første leiligheten vi så på. Det andre var flott. Det tredje også. 

Så kommer vi til svimeverden da. Jeg ringte megleren å la inn et bud på den andre vi så på. 

Så dro vi for å ta en titt på det tredje, siden vi var like i nærheten. En titt skader da ingen. Jeg klarte altså å legge inn bud på det siste også - for hadde da allerede glemt at jeg hadde lagt inn et! Svima

så, da sitter jeg her da, og har lagt inn bud på to stk! Driter penger gjør jeg ikke! Fikk ikke tak i noen av meglerne i ettertid, så må få ringt i morgen å forklart feilen min. 

 

Forlenget penis, eller trenger du viagra kanskje?

Jeg mottar til stadighet søppelpost, og de består for det meste av 

1. Tilbud om større penis

2. Tilbud på viagra

3. Jeg har vunnet store pengesummer

 

For det første, har jeg ingen penis (det skulle tatt seg ut) så den er det altså ikke behov for å forstørre. Siden jeg ikke har denne penisen, trenger jeg heller ingen viagra

Penger skulle jeg gjerne tatt imot. Ingen sier nei takk, til litt ekstra penger. Hadde det vært slik at jeg faktisk hadde vunnet en stor pengepremie en dag, er det store sjanser for at det ville blitt oversett, siden junkmailen alltid blir slettet. Går selvsagt gjennom den å ser om det er noen viktige mail som har havnet der, men dreier overskriften seg om penger, penis, eller viagra - ja, da blir det jaggu oversett

 Det tar seg dårlig ut med en forlenget penis her, så dere får nøye dere med litt penger! 

♥ Får du mange junk mail? 

Ha en fin dag i sola! 

Har ikke folk sett babyer med mørkt hår og øyne før??

Skulle ikke tro det hvertfall. En bekjent av venninna mi, sendte hun en melding i dag, og spurte om hun hadde adoptert datteren sin! Joda, greit nok det. 

Min venninne svarer at det har hun da ikke gjort. 

Vanlig høflighet er da å gi seg, og være fornøyd med å ha fått et svar. Jeg personlig hadde aldri giddet å svare på et slikt spørsmål engang, når vedkommende i bunn og grunn vet du har båret fram barnet i 9 måneder

Men, neida! 

Dama fortsetter å diskutere. Fortsetter å si at hun må være adoptert. Der går grensen, spørr du meg. 

Hun har altså tatt det litt for godt, innfor seg at barn alltid har blå øyne fram til de er et år. Slik er det da ikke. Man kan som regel ikke fastslå øyenfargen før da, men noen er det faktisk så tydelig på, allerede fra fødselen. Kanskje barnslig av meg å henge meg opp i dette også, men kjenner at jeg må få ut frustrasjonen et sted. 

 

Så, tror du Sienna er adoptert, fordi hun har mørkt hår og øyne? 

Jeg vil gjerne vite hva dere tenker om denne halvgærne idèen

Mannfolk er jo kjent for å komme med disse sprø ideène sine. Mannfolket mitt er ingen unntak. 

I går ringte han på kveldingen, ivrig over å ha fått en fantastisk idè! 

Jaja, tenkte jeg. Det får vi nå se på. 

Idèen hans lød følgende 

Hva om du setter i gang en konkurranse på denne bloggen din, hvor vinneren kan vinne en 3 retters middag, hjemme hos oss, med familien sin? Jeg kan lage maten, så tar du oppvasken! 

Tss, tenkte jeg. Invitere hjem vilt fremmede mennesker? Men, så har det seg jo også slik, at det er ofte gjengangere som kommer igjen på bloggen min. Folk jeg har fått et visst inntrykk av, ved å lese dems. Folk med barn selv. Så tenker jeg da, Hadde noen faktisk turt å komme hjem til denne gærne gjengen (oss) på middag? 

Jeg likte idèen, om du ser bort fra oppvasken. Men, det hadde jo vært litt gøy? Det er en fin måte å bli bedre kjent på de, kanskje, fremtidlige bloggvenninner og familien dems? Og vi biter ikke? 

Hva tenker du? 

Du kan med sikkerhet slå fast at du er mamma når..

1. Du kan dusje, vaske håret, tørke håret og få på deg klærne på under ti minutter.

2. Du har behov for å be venninner som fikk barn før deg om unnskyldning fordi du ikke forsto hvorfor de ikke lenger hadde tid til å være like mye sammen med deg.

3. Du fantaserer om hvor mye du kunne gitt for åtte timers sammenhengende søvn.

4. Du forundrer deg over hvordan andre mødre kan være så slanke, opplagte og klare i toppen.

5. Du etterlater deg halvspiste brødskiver på de merkeligste steder.

6. Du takker gud for at det finnes koffein.

7. Du føler deg naken når du er ute uten vogn

8. Noen tisser, bæsjer eller kaster opp på deg, særlig når du ikke har noe annet å ha på.

9. Bryllupsbildet i lommeboka har havnet bak et søtt bilde av en liten baby.

10. Du overhodet ikke er interessert i sex når mannen din berører dine ubarberte legger eller stryker deg over ditt uvaskede hår.

11. Du for én gangs skyld vil ha sex og oppdager at din bedre halvdel allerede har sovnet.

12. Du priser den nyvunne friheten når barnet kan holde tåteflasken selv, slik at du får tid til ta ut av vaskemaskinen.

13. Du har større glede av å shoppe klær til babyen enn til deg selv.

14. Du blir fylt av bunnløs takknemlighet når noen gir dere lydløse leker uten batterier.t

17. Du småprater fortrolig med fremmede i køen til kassa bare fordi de er gravide eller sleper på en baby.

18. Du sender MMSer med de siste bildene av gullungen til fjern og nær så fort du får en ledig stund.

19. Du forsoner deg med dine svakheter med den begrunnelse at de er en del av personligheten din.

20. Du hører deg selv si til nybakte mødre at den første tiden bare flyr forbi. Til tross for at du husker inderlig vel hvor irritert du selv ble når andre sa det til deg.

21. Du lurer på om du noen gang vil kunne elske et annet barn like høyt.

22- Når du tar deg selv i å vugge på handlevogna i butikken

 

 

Hva med å bli lurt? Fant du spøken?

Personlig syntes jeg ingenting om å lure noen, finner ingen glede i det. Men, jeg tar det å bli lurt med et smil. Så sant det er en uskyldig liten sak. Merker at det er mange som prøver å dra spøken litt for langt, og det syntes jeg ingenting om. Man skal kunne le av det etterpå, er min mening. Så å spøke med dødsfall, ulykker etc er barnslig, i mitt øye. 

Ulike aviser har allerede lagt ut 1 aprilspøken, har du funnet dem? 

Nå blir vi Apple-avis

Snikehunder

For mye sol skremmer vekk gjester fra restauranten

Båndtvang på katter 

Comeback

Det var en liten smakebit! 

 

Nå har jeg registert meg på bloggurat 

 

Vil bare gratulere..

Ragnhild med bestått eksamen i dag! Det var vel fortjent vennen, etter alt arbeidet du har lagt i det!

Det venter en liten feiring til uka! 

 

Hvil i fred, kjære Even!

♥

Stå ikke ved min grav og gråt,
jeg er ikke der, jeg sover ikke
Jeg er vinden som blåser
Jeg er diamanter som glitrer i snøen
Jeg er solskinnet på det modne korn
Jeg er det milde høstregn
Når du våkner i morgengryet, er jeg der som
fuglenes sirklende flukt
jeg er de funklende stjerner som skinner om natten
Stå ikke ved min grav og gråt
Jeg er ikke der
Jeg døde ikke

♥

Vår kjære venn og kamerat ble så brått revet fra oss i dag, Hvil i fred, kjære Even ♥Even, med datteren til en felles bekjent av oss

Middagsliste for neste uke!

Da har jeg endelig klart å somle meg til å lage middagsliste for den neste uka. Her kommer den! 

Mandag: hvalwrap

Tirsdag: Laks med chilli

Onsdag: Høstgryte

 Torsdag: Terteskjell

 Fredag: minipai med sopp

 Lørdag: Souvlaki med briame

Søndag: Lime marinert kylling 

 

Må bare dele denne nydelige sangen med dere!

♥ Hva syntes du?

 

familiebaby

36, Ringerike

En blid og glad dame, som ble mamma til ei nydelig jente, desember 2010. Nå som vi har stiftet familie var det på tide med noe større å bo i, så huset vårt stod ferdig, desember 2011. Amina har påvist epilepsi, så her vil vi dele hverdagen, med både gleder, sorger - oppturer og nedturer.

Widgets

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits