Tilbakefall

Amina har hatt et tilbakefall på epilepsien sin, og det skyldes bloggtørket denne gang. Vi har hatt en runde i sandvika på epilepsi - sykehuset der, men de har ikke klart å regulere medisinene hennes skikkelig. 

I tillegg har det vært så som så med mye annet, så husarbeid, forhold, amina og jobb har såklart gått i første rekke. 

Nå er amina inne i en god periode igjen, så vi prøver på nytt! 

 


Blir veldig sliten av alle anfallene, da er det godt å slappe av på sofaen

 

Da blir det flere hverdagsinnlegg fra meg framover, ville nå gi en lyd fra meg! 

Bilder av huset

Det nye huset vårt stod ferdig i Desember 2011. Nå velger jeg å vise dere deler av huset vårt, selv om jeg ikke eier interiør - evnene, til noen av disse andre bloggerene!

Badet og toalettet 

Her er det vi kommer til å bruke som toalett, og som gjestene vil få bruke som bad, ved overnatting

Hovedbadetsofakroken


soverommet vårt, som vi ikke er helt ferdig med, møbelmessig ++

 

resten av bildene må komme en annen dag! amina sover og resten er enda mindre ryddig for øyeblikket!


 

Skuffende

Jeg ser på bloggen i dag, og finner ut at jeg skuffer leserene mine! Jeg lover å begynne å blogge igjen, men så skjærer det seg. Men, denne gangen skal jeg få det til. Nå er huset ferdig, mannen i arbeid, Amina er hos dagmamma på dagtid og hu mor vil få mer tid til egenpleie og blogging! 

Det har skjedd mye siden sist jeg blogget. Amina har fylt 1 år, og vi har feiret jenta vår med stor glede. Huset er ferdig, og vi har flyttet inn - rakk det jaggu rett før jul. Og ellers mange store gleder, som vi ser fram til. 

Akkurat nå sitter jeg med ny Pc, og prøver å få inn alle bildene mine fra harddisken. Ikke så lett det heller! Ser at headeren min har forsvunnet, men skal få en på plass om ikke så lenge. 

Vil såklart dele alle hendelsene med dere, litt etter litt! Nå ville jeg bare si - jeg har ikke glemt dere - tiden har bare ikke strukket til! 

Mamma elsker deg
Det nærmer seg!

Det nærmer seg med stormskritt desember - måned, og jeg har aldri gledet meg mer enn det jeg gjør nå. 

Det er bare "småarbeid" igjen på huset - men, det tar jaggu tid det også. Maling av alle rom, montering av bad og kjøkken - innredning, listing og slikt. 

Tenk å kunne feire 1 årsdagen til Amina i splitter nytt hus, feire jul og nyttår - med venner og familie, ha koselige sammenkomster og det hele. Ja, vi går jaggu en fin tid i møte! 

Men, det er ikke bare glede ved å bygge et hus. Hverdagen blir brått veldig annerledes. Vi får ikke like mye tid til hverandre, det koster masse penger, og døgnet skulle gjerne hatt flere timer. Vi har hatt folk til å ta seg av selve byggingen, men nå som det bare er pirkearbeidet igjen, velger vi å ta oss av det selv. Det gjør det mye billigere. Tor Arne og noen kamerater tar seg av grovarbeidet - og jeg sitter med planleggingen av hvordan jeg vil ha det, i forhold til farger på rommene og slikt. Høres kanskje ikke så slitsomt ut - men, det kan jeg skrive under på at det er!

Oppi det hele, så har vi jo Amina, som virkelig krever oppmerksomhet! Nytter ikke snu ryggen til i 2 sekunder, før hun har kravlet seg avgårde og funnet på noe sprell. Hun går å støtter seg i alt hun kommer over, og da havner hun overalt! I helgen for eksempel, rakk jeg knapt å logge på pc'n før Amina var borte. Da hadde hun klart å komme seg inn på kjøkkenet og fått tak i en nesten tom ølflaske, som Tor Arne hadde glemt å sette høyt nok! Hun satt å slurpet i seg. Gjett om jeg fikk panikk - og dårlig samvittighet! Det var riktignok ikke mye hun kan ha fått i seg, og det så ut som hun likte det - for hun ble sur når jeg tok den bort. Men, dere ser nok poenget. Ikke visste jeg hva jeg skulle gjøre. Panikk for å ringe giftinformasjonen også. De kunne vel funnet på å ringe barnevernet, tenkte jeg! Så, jeg ringte ei god venninne og hun hjalp meg gjennom det! Så alt endte godt denne gangen også ♥

 


Lille rakkeren som kommer seg frem, overalt!

 

 

Inspirasjon!

Siden det bare er 3 måneder igjen til huset skal stå ferdig, er det på tide å bestemme seg for hvordan vi vil ha det snart. Det meste av fargevalg, og slikt er i boks. Møblemanget er det verre med. Jeg har ikke peiling på interiør, og det har ikke mannen i huset heller. Men, jeg vet jo hva jeg liker. Om det passer sammen med fargene på veggen, parketten, de andre møblene, og gardinene - nei, det vet jeg ikke! 

Jeg har tittet på nettet etter noe som kunne vært interessant. Så kom jeg over denne siden og ble fasinert av fargene, og de flotte varene! Falt pladask for serviset de har, blant annet. Sofaen også. Den er fin, enkel og grei. 

Men, jeg klarer aldri å bestemme meg... 

 

Tiltross for dette bildeløse innlegget (skyldes at jeg ikke får lastet opp bilder nå da..!) har jeg nok ikke blitt noen nymotens interiørblogger. Dette får være nok for i dag! 

 

Har du peiling på interiør? 

 

Harrytur!

Siden vi våknet til et forferdelig vær med masse regn i dag, bestemte vi oss fort at det var en perfekt vær for en sverigetur. Vi tok sandefjord - strømstad ferga til, og kjørte hele veien hjem igjen. 

Amina har vært veldig tålmodig i dag, men hun sloknet i bilen på vei hjem. Da sov hun helt til vi parkerte hjemme i oppkjørselen. 

Jeg glemte kameraet hjemme, så ble ikke tatt noen nye bilder i dag. Men, det ble masse mat, en god del snop, og noen klær til oss alle sammen faktisk! Tror ikke det er så stor interesse av hva tor arne og jeg kjøpte oss, men vil gjerne vise fram alt det fine vi handlet til Amina på HogM. 

 

Amina fikk seg 


Lue Hm - 49,50


Hele vanter Hm - 39,50 genser - 69,50 

cardigan - 149


bukse - 39,50


bukse - 39,50 2 pk pysj - 64,50 


dress - 299 


2 pk strømpebukser - 79


lue - 39 


lue - 29 

 

Ble ikke like masse på oss voksne, men det er helt greit. Amina vokser så fort, så hun trenger plutselig mye mer, enn hva vi gjør. Når jeg tenker etter, har jeg ikke kjøpt så veldig mye klær til henne selv heller. Masse som er arvet - og takk gud for det! Spesielt den tiden hun er og har vært i nå, rekker hun knapt bruke plaggene et par ganger, før de er utvokst! 

 

handler dere mye i sverige? 

♥ vokser barnet/barna dine like fort ut av klærne sine? 

 

ha en fin kveld 

Hun vokser og vokser!Den siste tiden..

Som de gamle leserene mine vet - og som en forklaring til de nye, har jeg vært innlagt på sykehuset siden 7 Juli, med en subaraknoidal blødning. Til tross for tilstanden, var jeg i veldig god form. Følte meg ikke syk, sett bortfra hodepinen jeg slet med. 

 

7 Juli - Blir jeg hentet med ambulanse, på grunn av en besvimelse (her har jeg i lengre tid gått med hodepine) 

De finner ut at jeg har subaraknoidal blødning og det blir planlagt operasjon 

14 Juli - Blir jeg operert for blødningen

De sa operasjonen var vellykket og jeg følte meg bedre, allerede samme dag 

 

Etter operasjonen har jeg ikke notert ned noen datoer. Har tatt dagene som de kommer, men dere får prøve å henge med. 

Jeg var en liten stund på sykehuset, og fikk fysioterapi, samtaler med lege og ble fulgt nøye opp med scanning og blodprøver. 

Når alt så fint ut, søkte de meg inn på rehabilitering, i Tromsø. Dette var det eneste stedet som hadde plass til meg. De ansatte var hyggelige, og jeg trivdes godt. Noen ting var det å klage på, men de var betydelige for oppholdet. 

Så ble jeg veldig uklar, og dårlig igjen. En av de ansatte tok følge med meg til sykehuset i Tromsø og det ble fort konstatert at jeg hadde fått en ny blødning. Ikke så stor som forrige gang, så det lettet hjertet litt. Jeg ble operert allerede samme dag, og prognosen var nå svært god. 

Jeg lå et par uker på sykehuset i tromsø, for de flyttet meg til telemark, litt nærmere hjem hvertfall. I telemark har de nå fulgt meg godt opp, med både det ene og det andre. Jeg har fått masse besøk av gode venner, familie og bekjente. Til og med søte linda, som begynte å lese bloggen min, kom på besøk! 

Og, i dag var tiden for å reise hjem til Hønefoss. Det er noe helt annet. Nå kan de følge meg opp på sykehuset en gang i uka, jeg kan være hjemme med Tor Arne og Amina. Jeg ser endelig enden av tunellen! 

 

Hjem, kjære hjem!

For rund to timer siden trasket jeg over dørstokken hjemme! Nå skal jeg følges opp en gang i uka, med blodprøver på ringerike, og gå til fysioterapeut. Er veldig positiv til dette nå. Og, som legen sa til meg. De fleste får blødningen to ganger, så er det over. Den vil nok ikke komme tilbake nå. 

Mens jeg har vært borte, har det skjedd mye. Amina vokser seg større og større - og blir mer og mer rampete! 

Det er ikke mange månedene igjen til huset er ferdig, og jeg føler at jeg burde gå igang med opprydning og pakking her snart. Det ser mildt sagt ikke ut her hjemme! Heldigvis, har jeg masse overskudd på energi, etter å ha ligget stille så lenge. Mark i rumpa, kan man vel si. Hjerteskattene mine ♥

 

Det vil nok bli endel innlegg framover, med oppdatering om både hva jeg har gjort, og om Amina såklart! 

Jada, jeg lever!

Jeg lover og lover, men skriver jeg noengang igjen? Neida.. Men, nok en unnskyldning. Fikk en ny blødning, men heldigvis skjedde det mens jeg var på rehabiliteringen, og jeg ble operert med det samme. Nå er jeg så god som ny, og noen ny blødning vil jeg ikke få - sier dem. 

I den situasjonen vi nå har vært i, har ikke bloggen vært en førsteprioritet. Jeg kommer hjem om få dager, så nå har jeg endelig skikkelig tid til å blogge igjen. 

Dagene går stille og rolig for seg. Jeg skulle begynt på skolen dette året her, men fått permisjon til neste år, pga alt som har skjedd. Så, jeg får da et ekstra år hjemme med Amina! Kjenner at jeg ikke er lei meg for det. 
En lyd fra meg også!

Som dere kanskje har fått med dere, befinner jeg meg på rehabiliteringssenteret. Det går ganske greit her, men ufattelig kjedelig. Skal være her 4 uker på dette oppholdet her. Deretter blir det flere opphold, etterhvert, som består av 4, 3 og 2 ukers opphold. 

Jeg trodde jeg skulle få ganske god tid til å blogge mens jeg var her, men der tok jeg dessverre feil. Timeplanen er full, til klokka 15. Deretter er det mat, sosialt på kvelden ofte og noen ganger samtaler med kontaktsykepleier. Etter det, er jeg helt skutt, og data er det siste jeg tenker på. Sjekker facebook en kjapp tur daglig bare. 

Er ikke så veldig mye å si på denne fronten, med andre ord. Blir mye lettere når jeg kommer hjem igjen. 

Jeg håper alle dere andre har det strålende så lenge! 

Sommer på jorda!

Det er på tide for meg å dra på rehabiliteringen. Har vært hjemme en liten stund nå, og det har vært godt. Men, jeg forstår at hjernen min trenger den treningen den kan få. Heldigvis er familien med meg. Jeg har fått et familierom ♥ Etter klokken 3, er jeg fri til å gjøre hva jeg vil. Så, det er ikke så ille. Spesielt ikke med det fine været vi har fått i dag. 

 Når sola henger høyt over Langesund
og hjernen er myk og jorda er rund
og Wrightegaarden ligger der den alltid lå
og pilsen er kald og sorgene små
når køen på E18 er gått i stå 
og alle går og banner og ingen kan forstå
at det er sommer på jorda

I dag skal vi bare tilpasse oss her, nyte været og slappe av. Det er så godt å være hele familien samlet igjen, at ord kan ikke beskrive det ♥ 


Når terna går i spinn over Langesund
og katta er mett og tar seg en blund
og jenta di er gyllenbrun og sommerpen
og bare har på seg solfaktor en
når rekene er salte og jenta di er søt
og tørre kontorister har lagt kroppen sin i bløt
da er det som på jorda 
Sommer på jorda
smil overalt
himmelen er gjennomsiktig havet blått og salt
og jentene er søtere enn markjordbær på strå
sommer på jorda
livet det er nå
Når sommernatta kler seg i perlemor
og jenta di gir deg himmel på jord
og klokka di er full av vann og går i stå
og jobben var før og livet er nå
når krabbene er fulle og hjernen din er tom
og sola varmer sjela di og havet roper kom
da er det sommer på jorda

Ny dag - Nye muligheter

En ny dag i dag, og jeg aner ikke hva jeg skal finne på. Det er møkkavær uten like, og lysten til å gjøre noe er på bånn. 

I morgen kommer jeg til å bestille en container, så vi får ryddet og kastet alt vi ikke har bruk for, før vi flytter. Er greit å begynne så smått, så vi ikke får alt før julestresset. Huset skal stå klart 16 Desember! Det er ikke så veldig lenge til, når jeg tenker meg om. I tillegg har vi satt som mål, å feire jula i det nye huset. Da er det greit om vi har ting på plass, og ikke sitter å spiser julemiddagen i en stor pappeske. 

Når det gjelder huset, er det en stund siden jeg har vært å sett på det. Tor Arne er det støtt og stadig, og sier det har vært veldig framgang i det siste. Det er også mye som ikke har blitt gjort, pga det dårlige været som har vært - og som igjen har meldt sin ankomst. 

Jeg har brukt litt tid i helga, på å se på diverse innredninger. Er ikke lett å velge. Vi har bestemt hvordan badet skal se ut, er på god vei på kjøkkenet, gulvene er bestemt - Så nå er det mer farger det står på. Jeg vil ha ting så lyst som mulig, slik at vi heller kan pynte opp med mørkere puter, gardiner, duker... Ja, du skjønner? 


Bildet er hentet fra google


Amina er i veldig godt humør om dagen, og er stort sett overalt. Hun klarer ikke sitte stille et sekund. Lille turbo! Lurer på hvordan det skal gå, når hun lærer seg å stå på beina! Kommer vel ikke til å bli så mye stillesitting, da heller nei. Men, det er jo godt å se at hun utvikler seg da. 

Sjekk sveisen! 

 

♥ Er barnet ditt overalt? 

♥ Har du noe sol til overs, kanskje? : ) 


Da ble det ferie likevel!

Vi hadde 3 flotte dager i dyreparken. Været var med oss hele tiden, og vi var i parken, fra den åpnet, til den stengte (nesten), hver dag. Amina var stort sett snill og grei også. Vi hadde litt problemer med å legge henne på hotellet første natta, men når hun tilslutt sovnet kl 01.15, sov hun godt til dagen etter. 

I dyreparken så vi på show, hilste på dyra, og Amina's store favoritt, var geiter som hun kunne klappe. Hun ble ildsint når vi skulle ut derfra igjen. Trodde hun kom til å være veldig skeptisk, med tanke på alderen, men der tok jeg grundig feil. 
Vi spiste frokost på hotellet før vi dro i parken, kjøpte matvarer på butikken og smurte med oss lunsj, hadde med masse frukt, og middagen ble spist der inne. Sparte masse penger på det, for er jaggu så dyrt der. Ble noen is, og masse drikke også. 

Vi har nå tatt turen til familien min i Sverige, for å være her til Mandag. Koser oss masse i finværet her! Amina syntes det er veldig stas med all oppmerksomheten. Hu mor får slappet av, mye mer enn hjemme, for jeg har ikke fått lov til å skifte en bleie på hu, siden vi kom hit. Hyggelig besøk og dyreparken!

Nå har vi et hyggelig besøk av Mina, med 5 barn! Så nå er det liv i heimen! De to yngste er nok mest spennende for Amina, det er to herlige jenter på 4 måneder! 

 

Olivia og Emilie! Vi har bestemt oss for å henge oss på en 3 dagers tur til dyreparken, nå som været er med oss. Da blir det Familien vår, Mina og 5 barn (mannen hennes skal jobbe i mellomtiden), Sienna og bestefaren (moren er syk), En kompis og 4 barn. Så, det blir en stor gjeng som reiser. 

Jeg satt å funderte på alderen på alle barna, og tenker at det må se ut som vi går med en hel barnehage der inne! 
Tvillingene Olivia og Emilie på 4 måneder (mina sine) 

Amina på snart 7 måneder (jenta mi) 

Sienna på 9 måneder (J sin som skal være med bestefar)

Nathaniel på 19 måneder (endre sin) 

Sofie på 2 år (mina sin)

Trillingene(!) Thea, Sander og Hedda på 3 år (endre sin)

Ada på 5 år (mina sin)

Angelica på 7 år (mina sin) 
Så, dette kan jaggu bli spennende! Gleder oss masse! Avreise blir om et par timer. Vi har fått plass på hotell i nærheten, noe som blir mye billigere, enn å overnatte inne i selve parken! Går nok av penger der likevel. 

 

Ha en strålende dag alle sammen ♥

 
Hjemme igjen!

Igår var den store dagen, for hjemreise! Gikk en liten tur sammen med en av de ansatte, før jeg satte kursen hjemover. Den første natta, utenfor sykehus - senga var vanvittig deilig. 

Formen min er på topp, så jeg har ingenting å klage på. Det var vanvittig godt å se Amina og Tor Arne igjen, i andre omgivelser. Det ble god middag, og en "velkommen hjem" gave på meg, til og med! Fikk et nydelig smykke av min kjære ♥

Ellers har vi ikke lagt noen planer for resten av sommeren. Blir nok bare noen dagsturer hit og dit, utifra hvordan vær og vind er. Vil ikke satse på noen lange reiser enda. 

Har fått så masse varm og god støtte gjennom sykdomsperioden, det må jeg takke dere alle for ♥ 

 

1 månedes regn!

Regn, regn, og atter regn! Syntes nesten ikke vi har hatt annet i sommer, jeg. 

Nå er det meldt 1 månedes regn, bare på 2 dager. Her høljer det ned - så jeg er glad jeg kan ligge i senga, fram til hjemreise på Tirsdag, uten å måtte gå ut. Så håper jeg regnet har gitt seg innen da.. Jeg kan også håpe at det er fint vær hjemme i Hønefoss, noe jeg har mine tvil om. 

 Se bare på nedbørsmengdene! 

Jaja, ellers går ting stille og rolig for seg her. Jeg hadde den siste "Tetningen" i går, så nå er det ingenting mer som skjer, annet enn at jeg får reise hjem på tirsdag! 

Når jeg har kommet hjem, blir det masse kos med mine kjære, avslapning og kanskje noen småturer bare. Orker, og burde nok ikke dra så langt om dagen. 

Har gaver til Nina liggende også, som skulle vært sendt for en stund siden! Men det er noe gubben kan klare å gjøre : ) 

Ellers, har jeg blitt en real matmoms. Før, spiste jeg små porsjoner, og 4 ganger om dagen ca. Nå kan jeg hive i meg mer enn jeg burde, 6-7 ganger! Ikke rart jeg aldri blir slank! 

 

♥ Bøtter regnet ned hos dere? 

 

Ha en strålende dag - med eller uten regn! 

Et lite innlegg

Jeg har registrert meg på networkedblogs på facebook, så blogginnleggene vil postes der automatisk, etter ca 5 sekunder. Men, for å verifisere brukeren, må jeg skrive et innlegg på bloggen, så folderen vises på bloggsiden min! 

Ønsker du å følge meg på facebook, kan du klikke "follow" på venstre side i bloggen! Det gjør det litt lettere, enn den andre siden jeg har på facebook, som jeg må oppdatere selv hele tiden. Det blir fort glemt! 

 

Ha en strålende dag! 

Ut på tur!

Mens jeg har vært på sykehuset, har pappa og Amina kost seg grønne! De har vært på familiebesøk i Sverige, vært på tusenfryd med noen venner av oss [Lurer på om det var til pappa eller Amina sin glede?] og de har vært på hotell ferie i Oslo, for å følge med på husbyggingen. 

- Det går forresten framover! 


Bildet hentet fra google


Jeg har ligget her å tenkt, at de må vel savne meg bittelitt ?  De har fått presset inn noe besøk til meg også, men Amina har vært lite interessert, nemlig! Veldig gøy å utforske gulvet, eller kravle rundt i senga mi, men lite moro med rent mammakos gitt! Da vet jeg at hun ikke lider noe nød, så litt godt er det jo! 

 

Hun har sjarmert alle som har vært innom samtidig med henne, og de bruker ekstra lang tid, med å re en seng, eller skylle veneflonen, bare for å kose litt ekstra med gullet ♥

Hun har også fått seg en liten leke venninne der hvor vi flytter i Oslo - i nabohuset. Tor Arne hadde kommet i snakk med de, når han stod å så på byggingen, og ble invitert over på en kopp kaffe. Det viste seg at de hadde en datter, som bare er 3 uker eldre enn Amina! Tenk, så flott! Da får hun nok noen å leke med når vi flytter også. 

Ellers, går dagene ganske fort her, syntes jeg. Ikke så lenge til hjemreise. Kunne godt ligget å bli vartet opp litt til jeg altså - under andre omstendigheter. Været er jo ikke til å skryte av, så hva skal jeg hjem for? Å sitte inne i regnet? Nei og nei. Vi får ta oss en spontantur rundt i Europa og håpe på bedre vær! 

 

♥ Hvordan er været deres om dagen? 

♥ Har dere noen ferieplaner, eller prosjekter på gang? 

 

Ha en strålende dag! 

Her er jeg!

Må få takke Tor Arne, som har blogget litt for meg, mens jeg har vært borte! Han holder på å lage nytt design til bloggen også, så litt forandringer vil komme etterhvert. 

Som dere sikkert har fått med dere, er jeg på sykehuset, etter at jeg fikk en blødning på skallen. Det er 5 dager siden operasjonen i dag, og jeg er et nytt menneske! Formen kan jeg ikke klage på, og jeg er klar for hjemreise. Blir vel 1 ukes tid til, før jeg får lov, og den dagen gleder jeg meg masse til! 


akkurat nå er det disse to skjønningene som er på besøk! Liam, og pappa martin! Har hatt masse besøk av Tor Arne, og Amina + endel andre venner. Kjempekoselig! Vil takke alle dere som har sendt hyggelige meldinger både på bloggen, facebook, telefon og mail! Setter så stor pris på det! 

Blir nok noen skikkelige blogginnlegg etterhvert, nå som formen er bedre. Ville bare gi en lyd fra meg, jeg også! 

 

- Anna

Amina og pappakos

Aller helst skulle vi vært en trekløver, men siden Anna er på sykehuset, må vi gjøre det beste ut av situasjonen. 

I dag har vi for det meste vært inne og koset oss, siden det har vært så dårlig vær. Amina sov hele natta og våknet ikke før 08.30 i dag. Da stod vi opp, hun fikk en flaske melk og lå i vippestolen å pludret mens jeg hev meg i dusjen. Så lagde jeg egg og bacon til meg selv, og grøt til Amina, som vi brukte god tid på å spise, det var koselig. Etter frokosten, ble det lek på gulvet. Hun har blitt så flink til å komme seg framover, og viser hvor stolt hun er, med en god latter. Det smelter et hvert pappahjerte det. 

Når klokka var rundt 10, var det tid for å handle litt. Tenkte først å ta det som en tur å gå, men været var ikke enig, så ble en kjøretur i steden. Jeg forstår nå hvorfor Anna aldri sender meg alene på butikken, uten handleliste. Jeg kom hjem med bare 2 av tingene jeg egentlig trengte, og allikevel 3 stappfulle bæreposer med mat. Jeg vet jeg skal skrive handleliste neste gang da. 

Etter handleturen så var Amina trøtt igjen, så hun sov fram til klokka 13. Da fikk hun en ny flaske melk, og hjemmelaget fruktmos. Jeg skulle gjerne skytet av å ha laget den selv, men det stod naboen for. Takker for det. 

Så var det enda mer lek, middag for tur, kveldsbad, kveldsstell, kveldskos og natta. Hun brukte litt tid på å sovne, men nå sover hun, og håper det varer til i morgen. 

 

Det ble noen gamle bilder av henne som jeg ikke vet om dere har sett. Jeg er ikke så god på dette kameraet. 

 

Tor Arne


 

En liten hilsen!

Forandring fryder!

Det blir litt forandring på designet framover, så bare å være tålmodige! Syntes bloggen min er så kjedelig for tiden. Derfor det blir så lite blogging også. Men, når designet er på plass, blir det andre boller! 

 

Det er noe galt med bildeopplastningen, så blir ingen bilder nå. 

Tilbake i arbeid!

Som sagt tidligere, så har jeg valgt å begynne i jobb tidligere igjen, for å trå til med litt bedre økonomi, før jeg omskolerer meg, til høsten (dersom jeg kommer inn såklart). I går var dagen. Begynner bare å jobbe 3 dager i uka, men det er tøft nok det. Mamma har kommet fra Sverige, for å passe Amina de dagene vi begge jobber samtidig. Hvordan dagen i dag blir, vet jeg ikke enda. Må inn til Sandvika for å ordne noe der, deretter er det ikke godt å si hva som skjer. Det er blanda følelser, å ikke vite hva en dag vil bringe. En dag, er ting stille og rolig, og består for det meste av små "uskyldige" ting, andre dager, er det veldig hektisk, og større ting som skjer. 

Det verste jeg vet, er å rykke ut, når det er barn i bildet. Da stikker det litt i hjertet. Andre ting, som store ulykker, med skader, eller i verstefall dødsfall, er heller ikke moro. Drap, skjer heldigvis ikke daglig, men aldri gøy det heller. Men, det er også masse interessant. Møter mange hyggelige mennesker, som bare vil slå av en prat, og vi får gjerne servert en hyggelig historie, eller to! 

Masse drittslenging, blir det også. Er vi ute å patruljerer, kan vi høre mange stygge slengord. Andre ganger, kan det komme en mor bort med barnet sitt, å spørre om det er mulig at de får titte litt på bilen. Hehe. Husker selv jeg syntes det var stas, når jeg var liten. 

Så, nå er det snart på tide å starte dagen. Begynner ikke på jobb før 12, så har litt tid på meg! Er ferdig dusjet, spist frokost, og drukket en kanne kaffe. Mer enn klar nok! 

 Blir veldig vondt å være borte fra snuppa da! Selv om det bare er noen timer. Og jeg vet hun har det bra! 

Kaotisk Oslotur!

gårsdagen ble ganske så hektisk for meg. Amina ble igjen i Skien, hos sienna og moren, mens jeg skulle en kjapp tur innover for å jobbe litt. Etter dette var planen å dra ut på en av øyene i Oslo, og slå av en prat med ei venninne, som var på hytta der. 

Når jeg var ferdig med jobben, og skulle starte bilen igjen, ville den ikke starte. Jeg åpnet panseret for å se om det kunne være noe galt der. Vel, det hjalp jo lite. Vet ingenting om hvordan ting skal se ut der! Tilslutt måtte jeg bare ringe verksted, etter verksted, for å finne ut hvem som kunne fikse den raskest mulig. Deretter var det å få tauet bilen til Drammen, hvor de kunne ha den ferdig til i dag. 

Fikk også huket en leiebil, så jeg kunne komme meg framover! Men, når jeg skulle betale for denne, merket jeg at lommeboka var bortevekk! Da hadde jeg kjørt Skien - Oslo - Drammen, uten førerkort! Lommeboka mi lå igjen der.. Jippi! Hva gjør man da? 

Fikk ringt Tor-Arne, og han måtte kjøre fra Hønefoss, til Drammen, for å betale leiebilen. Hadde det ikke vært for at vi hadde forskjellige viktige planer, hadde jeg jo fått kjørt med han. Istedenfor å dra tilbake til Skien, passet de Amina til i dag, så jeg slapp den lange kjøreturen tilbake igjen. Dro inn til Oslo, og tok inn på et hotell der. Heldigvis hadde Tor - Arne en gratis overnatting der, så sparte jeg de kronene. 

Når jeg våknet til morningen i dag, kom jeg på at jeg ikke hadde førerkortet mitt igjen. Vel, korttenkt som man er, kjører jeg 3 timer, for å hente det, og kjører tilbake til Drammen, for å hente bilen på verkstedet. Man snakker om at man er sosete, når jeg uansett måtte kjøre tilbake for å hente Amina, så det ble 6 timer unødig kjøring. Hadde jeg vært smart, hadde jeg bare tatt toget fra Drammen, til Oslo i går, og tilbake i dag. Menmen, alt kan ikke gå på skinner hele tiden! 

Nå er jeg tilbake i Skien, og har fått servert deilig skinkestek! Smakte himmelsk! Hjelper til med litt dåpsforbredelse, siden Sienna døpes på søndag! Det blir koselig! Har funnet dåpsgave, og alt er vel i boks nå. Blir her til i morgen, så drar vi hjemover, og tilbake for selve Dåpsdagen på Søndag! Masse kjøring i vente, med andre ord. 

Vel, dette ble et kaotisk innlegg, men det får så være! Ble heller ingen bilder, siden kameraet ligger igjen i veska mi, som jeg har glemt i bilen, og den låner kollegaen min i kveld! hehe! 

Kan ikke værgudene bestemme seg snart?

De er visst veldig ubestemmelige om dagen. I det ene øyeblikket er det steikende sol, i det andre er det veldig overskyet. Nå er det knallblå himmel, mens det høljer ned. Ikke så mye å gjøre med det. Også vi som skulle være en stor gjeng å grille i dag? Vi får ta det under taket, eller håpe at regnet gir seg snart. 

Nå har jeg akkurat kjørt en kollega av meg, og moren til Sienna til Down Town i Porsgrunn. Vi skal være hos moren til Sienna i dag, og siden hun bor i Skien, var ikke det så langt.  Der vi skal grille. Men, de skulle på en liten shoppingrunde, og fant ut at det orker jeg ikke nå! Best å slappe av litt da. De tar bussen hjem igjen, så jeg slipper å tenke på å hente de igjen. 

En fornøyd Sienna, som har fått ny boddy, helt fra usa! Snill ola det, som har vært på babyshopping. 
På Fredag går turen til Oslo, for å se på fremgangen av huset. Har fått noen bilder, og de har begynt å jobbe innvendig nå. Badet begynner til og med å få fliser! De sa til Tor - Arne her om dagen, at det er stor sannsynlighet for at de blir tidligere ferdig, enn Desember. Kan jo håpe. Men, som venninna mi Ragnhild sa, flytter vi ikke inn før det er helt ferdig. Å bo i et halvferdig hus, med en da 1 åring, er uaktuelt. 

Forresten veldig skremmende å tenke på.. At i desember er hun faktisk 1 år! Hjelpes! 

Tenk at så lita har hun vært! 


Kommer et inspirasjonsinnlegg, om huset om ikke så lenge. Må bare få skrevet det ferdig først. Er ikke så interessert i å legge ut veldig mange bilder av huset, slik det er nå, på grunn av innbrudd osv. Viser jeg bilde nå, kan dere se huset utvendig fra, men allikevel se rom, for rom inni. Lite gunstig syntes jeg. Men, en sniktitt når vi er ferdig, skal dere jo få! Man får mange morsomme uttrykk om dagen! 

Inn frisk - og ut syk?

Var på den årlige sjekken min hos legen i dag. Pleier å ta en sjekk hvert år, for å passe på helsa. Hadde fra før, vært å tatt blodprøver, slik at de hadde resultatene når jeg kom i dag. 

Først spørr hun meg så fint om det går bra. Joda, føler meg i ganske bra form, ingenting å klage på. Litt mye stress om dagen, men det har vel alle mødre? 

Det første hun gjør er å veie meg. Det var et skremmende tall som stod på vekta. Jeg veide mer enn når jeg gikk høygravid med Amina. Skammelig! 

Blodprøveresultatene var ikke så bra. For lavt stoffskifte. Så, det forklarer hvorfor jeg har gått opp så mye i vekt. Godt å vite, så jeg kan få medisiner for å regulere det. Ingenting farlig, heldigvis! 

Deretter var det, det vanlige. Lytte, sjekke ører, syn, og hals. "Men, kjære deg, hvordan klarer du å puste da?" Sa hun. "eeh, takk, bare bra", svarer jeg. Det burde jeg altså ikke, for så store mandler på et voksent menneske hadde hun aldri sett før. Så de vil hun jeg skal fjerne. Er lang venteliste, så det er heller ingen hast. 

Deretter sjekket hun litt på kroppen min. Klemte litt her og litt der. "dette her må da gjøre veldig vondt?" sier hun, når hun klemmer på ryggen min. Men, jeg merket ingenting. Hun klemte hardere og hardere. "Jeg kjenner da tydelig at du har en skiveutglidning, men vi sender deg på røntgen for sikkerhetsskyld".. Jaja. Nå har jeg vondt i ryggen! Men, bare etter den brutale klemmingen, fra en lege, på minst 130 kg! 

I tillegg stod hun å pusset tenner, og tok på deodorant, under visitten min. Kunne hvertfall vente til etterpå? Hehe, hyggelig, men merkelig lege. 

Kongsberg tur og oppdatering om huset!

Tror det blir en liten Kongsberg - tur i dag. Hvorfor akkurat dit, er det ingen spesiell grunn for. Bare for å se noe annet, i dette møkkaværet! Se om det finnes noe spennende der. Kan jo være jeg finner noe fint!

Mulig vi drøyer til i morgen også, men det får vi se. Kongsberg blir det! Tor - Arne jobber, så blir bare Amina og meg som drar. 

Ellers, skjer det ikke så veldig mye om dagen. Husbyggingen går framover. Det ser mer og mer ut som et hus nå. Fått tak, og veggene er snart oppe! Gleder meg til det står ferdig!! 

Det er ikke så lett å bestemme seg for alt da. Fliser til badet, kjøkken, gulver, farger og alt som er. Vet bare at det blir heltre på benkeplatene til kjøkkenet! Ikke har jeg peiling på interiør heller. Så, om noen har tips til hva som er fint, skrik gjerne ut! 


Litt kos i pysjen må til før dagen begynner! 

 

Gjesteinnlegg - "kidnappet" i morsrollen

Jeg vil aldri glemme den dagen jeg fødte min sønn, Sebastian. Når sykepleieren trillet meg fra fødestua til Barsel, var jeg overveldet av følelser. Tårene rant og tankene suste. Hadde jeg gjort det rette? 

Jeg har alltid måtte tilpasse meg for å skape og gjenskape det livet jeg ønsker for min sønn og meg. Fra å være i et forhold, til å bli alenemor,  til å prøve en gang til. Og nå tilbake på veien som alenemor. Hele tiden har jeg tilpasset meg. 

Jeg var 19 år, og akkurat ferdig med videregående. Jeg hadde store planer for studier videre, men jeg ble gravid. Jeg skulle bli mamma! 

Bedøvet, sjokkert, forvirret, redd..eller livredd. Hva med livet mitt? Hva om mine planer for studiet? Hva med reiser i framtiden? Hva med den kristne familien min? Jeg visste ikke hva som ville skje. Bare at om noen måneder, ville jeg være mamma. 

Familien min utstøtte meg. De brøyt all kontakt og ville ikke ha noe med meg å gjøre. Innerst inne visste jeg det. Men, jeg hadde et håp, om støtte. Jeg har alltid lært at jeg skal hjelpe de som trenger det. Men, de følte skam over meg. De følte at jeg hadde sviktet religionen min. 

Jeg gråt i månedsvis. Både under svangerskapet mitt og etter Sebastian ble født. Det burde ha vært glede, men i stedet følte jeg meg helt på bunn. Jeg var i et emosjonelt hull. Det var en lang og deprimerende tid for meg. 

Etter at jeg hadde krasjet, og nådd det laveste av nedturer, hadde jeg to valg. Jeg kunne være i en deprimert tilstand for alltid, eller jeg kunne stå for det som var skjedd, og lære tauene av morsrollen.

Og fordi jeg elsket meg selv og fordi jeg innerst inne elsket sønnen min, og ville bli bedre kjent med han, lære hvem han var, bestemte jeg meg for en ny livsstil. Jeg tilpasset meg til Sebastian's behov, og lot det føre oss videre i livet. 

Og skolen da? Vel, jeg måtte finne ut hvordan det skulle passe inn. Det tok lengre tid enn opprinnelig planlagt, men jeg gjorde det. Det ble noen tøffe år, med trang økonomi, vi hadde akkurat nok så vi klarte oss. Det tok litt lengre tid enn opprinnelig planlagt, men jeg gjorde det. Jeg fullførte høgskolen, og jeg er ferdig utdannet! 

Poenget er, jeg var allerede på en bane og det er slik jeg trodde det skulle være. Men under svangerskapet hvor magen og BH størrelse vokste, for så å krympe igjen jeg lærte å lage nye veier. 

Jeg har tilpasset. Og jeg er stadig å tilpasse, finne ut av logistikk, muttere og bolter av morsrollen ... for meg selv. Og for min sønn.

Og jeg liker dette livet bedre. Det er den beste av begge verdener. De gylne år. 

Helgen!

Hele helgen har gått i Bø Sommarland, for store og små. Tor - Arne, Amina og meg. Sienna, moren, og de minste søstrene hennes. En venninne av henne og sønnen. Så det ble folksomt! Men, så koselig! Ble ikke stort med bading på Amina og meg, men det er nå greit. 

Amina fikk plaske i vannkanten på "bøverstranda" og syntes det var kjempegøy! Ble ikke så lenge, men fikk avkjølt seg litt. 


bøverstranda 

Vi så på bøvershow og et show i lekelandsmanesjen. Glemte å smøre meg selv, så solbrent ble jeg i helga også! Vel, sånt skjer! Smørt med aloe vera, så svir ikke så mye. 

 

I dag fikk jeg endelig ordnet telefon også. Sååå godt! Mangler bare å få laderen nå, og den får jeg i morgen tidlig. Så da er alt komplett. 

 

♥ Har du vært i sommerland før? 
Ting går vel ikke så bra

Jeg kan ikke skryte på meg at alt går så bra hele tiden, for det gjør det ikke. 

Forholdet mellom Tor Arne og meg, er heller ikke så mye å skryte av om dagen. Jeg irriterer meg over alt han gjør, og slik skal det ikke være. Stakkars, er ikke hans feil at jeg har en dårlig periode. Men, det tok kaka når han dro å kjøpte båt her om dagen, uten å ha snakket med meg først. Det var penger som skulle brukes på husbyggingen, og så mye til overs på lånet er det ikke. Han hadde fått et tilskudd av faren også, men det hjelper ikke meg. Båtplass koster i Oslo, når vi flytter dit. Noen ganger tror han pengeboka fyller seg opp helt av seg selv, virker det som. Vi skal sette oss ned å snakke om forholdet i kveld, så får vi se hvordan det går. Vil at Amina skal vokse opp med både mamma og pappa - men, heller skilsmissebarn, enn foreldre som krangler hele tiden. 

 

Når det gjelder Amina så går ting bedre. Noen anfall nå og da, men langt i fra så mange som hun hadde i begynnelsen. Vi har vært på ake (epilepsi sykehuset) i dag, for kartlegging av hva vi skal gjøre, og snakket om hva som kommer til å skje når hun legges inn. Det hjalp heldigvis litt, å vite at vi blir tatt godt vare på der. For noen hyggelige sykepleiere, og en super lege. 

I september skal hun inn for innleggelse der. Nå er det snart sommerferie, og de ville vente til de har sett hvordan det går på de medisinene hun har fått nå. Så skal vi jobbe med det derfra. 

Men, jeg kjenner at jeg trenger en skikkelig pause snart. Bare en helg, hvor jeg kan pleie bare meg selv, uten å tenke på mann, barn og alle rundt meg. Tor Arne hadde fint klart Amina en helg, etter min mening, men han påstår han ikke klarer. Så, hva gjør man da? Går hjemme med hun selv. 

Jeg lurer på hvordan det kommer til å gå, om jeg får omskolering til høsten! Da kan det bli mange sene kvelder på skolen, og de dagene Tor Arne er hjemme, og ikke jobber, er det han som må ta seg av hun. Får ha en "opplæringshelg" tror jeg! 

/mannfolket kan hvis han vil/Vel, nå ble det mye negativt her, og veldig lite positivt, men livet er ikke alltid en dans på roser. 

 

Sommervær!

Må virkelig si, at når gradestokken viser 30 grader, kan jeg ikke annet enn å nyte det. Sitte ute i sola, grille seg litt, ha et fat med melon og en kurv jordbær + isvann. Nam! Amina fikk sutte litt på en vannmelon i stad, å gjett om det falt i smak! Varmt for den lille kroppen også! 

Har også tenkt å prøve ut noe nytt for meg i morgen. Ta ut innmaten av en halv vannmelon, og fylle med masse deilig frukt! 


//bildet er hentet fra google

Stakkars lille snuppa mi! Hun har et strandtelt, som jeg satte ut i skyggen i stad. Sovnet gjorde hun der, og når hun våknet igjen, var alle valkene hennes fulle av svette. Ble en tur i badebalja da, ja! Gjett om det var godt da? Bade på terrassen!

Ellers har vi ikke store planer for dagen i dag. Tor Arne er å ser på husbyggingen, og vi er i Telemark, på besøk hos Sienna m/fam! Storkoser oss! I morgen går turen til oslo, for å hente noen arveklær til Amina, og for å ta et besøk hos Ragnhild. 

Herlige Sienna!!glemt å vise 17 mai antrekket!!

 

Hva skal dere i dag? 
5 måneders oppdatering!

SDet har gått hele 5 måneder og 5 dager siden Amina kom til verden ♥ Hvor har tiden blitt av? 

Før jeg fikk barn, syntes jeg dagene var altfor lange, tiden stod stille, og jeg hadde alltid greie på hvilken dag det var. Nå går dagene altfor fort, tiden løper fra meg, og hvilken ukedag det er, må du ikke spørre meg om engang! 

Hun veier nå 8640 g og er 67 cm lang! Gosh! Stor har hun blitt! 

Hun får gråt til både frokost og kvelds, og syntes det er kjempe♥godt. Det er et lite matvrak vi har. Får hun muligheten til å putte noe i munnen, så gjør hun gjerne det. Vi har også kjøpt et slikt fruktnett, som hun får litt frukt i. Fikk anbefalt det fra helsesøster, siden Amina "må ha" noe hele tiden! Så avokado og banan er det store her om dagen! 

Ellers, så 

♥ Drikker hun fra flaske selv

♥ Ruller begge veier

♥ Setter seg halvveis opp på egenhånd

♥ Sitter selv

♥ "prater"

♥ Viser uttrykk og følelser

♥ Sover hele natten 

♥ Kryper  (krabber ikke enda) 

♥ Snart oppe i full krabbestilling (var en periode, men dabbet av, pga masse anfall)

 

Med anfallene hennes gikk det også veldig bra. Lang stund hun ikke hadde noen i det hele tatt. 

Her forleden dag, hadde hun et anfall som ikke ville gi seg, så vi er på sykehuset i Tromsø nå, til observasjon. Veldig trivlige nevrologer her, det skal sies! Hun er heldigvis mer kontrollerbar nå, enn hun var. Så det kommer seg! ♥ Ha en fin dag! 


livstegn!

Tenkte det var på tide og gi et lite livstegn fra oss! 

Vi befinner oss for tiden i Tromsø, hos en god venninne av meg. Veldig koselig! Planen var at vi skulle hjem på Fredag som var, men den ble litt endret. Venninna mi, hadde nemlig lagt andre planer. Hun ville ta oss med på omvisning i den flotte byen - og for å rekke det mest nødvendige, holdt det ikke med 5 dager. Hadde vel gått, men man må jo ha litt pause innimellom også! 

Jeg må bare si, at det er en fantastisk by! Har ikke vært så heldig med været alle dagene, men jeg er godt fornøyd allikevel. 

Amina oppfører seg eksemplarisk, og er storfornøyd med all oppmerksomheten hun får. Alt går strålende, og nå kan jeg vel si at livet er en dans på roser. Håper det fortsetter slik altså! 

Vi har blant annet besøkt ishavskatedralen 

(bildet er hentet fra google, da jeg glemte igjen kameraet) 

Tirsdag kveld setter vi nesen hjemmover! Lang kjøretur, så blir mange stopp tenker jeg, pga amina. Derfor tar vi det på natta, så hun kan sove det meste av turen. Har sørget for å ta med sikkerhetsnettet, så hun kan ligge i baggen sin å sove. Liker ikke at hun sitter så lenge av gangen i bilsetet, selv om det sikkert hadde gått greit. 
Med det samme vil jeg benytte anledningen til å gratulere Nina, Roger, og Jessica med den nybakte sønnen, og lillebroren sin, som har meldt sin ankomst! For en nydelig gutt! 

Gratulerer!!!! 


 

Drar snart bort - og hva vil du jeg skal blogge om ?

Jeg og en vennegjeng er invitert opp til en felles bekjent av oss 15 til 20 mai. Har ikke sett tone, som vi skal til, på kjempelenge. Det blir koselig. Gleder meg til å feire 17 mai der oppe - Tor Arne skal jobbe 17 mai, så da er det greit å være der oppe. Ellers ville vi nok ikke dratt. Første 17 maien til Amina, føler jeg er litt spesiell, selv om hun ikke skjønner bæret! 

Det skjer lite på denne fronten om dagen, derfor så lite blogging. Har mistet litt lyst. Men, jeg sitter å skriver en liste nå, over ulike ting jeg skal skrive om. Har du et tips til hva jeg kan skrive om, eller ting du vil jeg skal skrive om, så legg gjerne inn en kommentar så tar jeg med meg forslaget! 

Angående Amina og anfallene, har det vært snart 1 uke uten, så der går det bra! Håper det fortsetter slik. 

 


 

Et sommerbilde jeg tok for et par år siden! 

 


♥ Hva er du interessert i å lese om? 

- Mer hverdag? 

- Ønsker du konkurranse? 

- Tema? Isåfall hvilket? 

 

Far og Datter!

Er de ikke søte? 
Noe litt helsprøtt kanskje?

Jeg lovte jo å fortelle dere noe, i et tidligere innlegg her. Men, først til noe annet. 

Har jeg fortalt at vi har bestemt oss for å bygge hus? Husker ikke om jeg har fortalt det her på bloggen, eller bare til deres nærmeste. Tomten er kjøpt, og byggeplanene i gang. Det er ikke vi som skal bygge, men vi har leid inn et firma, som tar seg av det. Kan ikke sende meg opp i det, vet så vidt hvordan jeg slår inn en spiker, så (litt overdrevet for de som ikke skjønte det!). 

Det er litt blandet følelser med dette her. Vi får drømmehuset vi vil ha, det er jeg glad for. Men, det er mye dyrere enn hva vi først hadde tenkt. Spesielt med tanke på det jeg nå skal fortelle dere.

... 

Jeg har nemlig tenkt å omskolere meg! Jeg stortrives i jobben min nå, det er det ingen tvil om. Det har vært drømmen min siden jeg var liten, en drøm som ble oppfylt. 

Men.. Jeg føler meg ikke tilpass i yrket nå som jeg har blitt mamma. Jeg har en jeg må være der for hele tiden, på godt og vondt. I yrket mitt nå, risikerer jeg mye. Jeg satt å tenkte på det her for litt siden, at om uhellet (eller ikke) er ute, så kan hun risikere å miste mammaen sin. Jeg har ikke vært utfor noen skade av meg selv enda, og jeg sier ikke at det kommer til å skje - langt derifra. Men, følelsen er der hele tiden. Redselen for at noe skal skje på jobb, og at jeg ikke kommer hjem til Amina. 

En jeg kjenner veldig godt, som jeg snakker med daglig, studerer ergoterapi. Før, hadde jeg absolutt ikke noe forhold til dette yrket. Men, etter å ha "fulgt" hun gjennom det første året her, syntes jeg det virker spennende. Interessant. Morsomt. Lærerikt. Ja, rett og slett noe jeg kan trives med. Så, ja, kommer jeg inn blir jeg student igjen til høsten! Rart å tenkte på det. Mange år siden jeg har sitti på skolebenken. 

 

En liten fjelltur kanskje?

Natt til i dag har gått veldig bra. Ingen anfall, og sov hele natta. Våken blid og utvilt på morningen ♥ 

Men, det blir allikevel et par dager med observasjon her, før hun får komme hjem. Nå kom nettopp Tor Arne og skal ta over litt. Han rakk det ikke i går, så da ble det ingen tur på meg. 

Nå tenkte jeg å ta motet i meg, og ta meg en topptur på et av fjellene. Gå å nyte sola for seg selv, la tanker være tanker og bare "være fri" ♥ Får se hvor mange timer jeg bruker, så blir det vel en oppdatering i kveld, tenker jeg. 


♥

 

Ha en super dag! 


Lange, triste dager

De to siste dagene har vært lange. Veldig lange. Amina fikk et stort anfall igjen, og gikk inn i en kritisk tilstand, når anfallene ikke ville stanse ved hjelp av stesolid (akuttmedisin). De la hun i kunstig koma, så anfallene skulle stanse, og den lille kroppen skulle få litt hvile. 

Det var vondt å se hun ligge der, helt stille, uten å gi fra seg en lyd. Jeg klarte ikke være inne hos hun hele tiden, så Tor Arne og Jeg har byttet på å være der. I mellomtiden har jeg soset rundt i min egen verden. 

Men, det skal gå bra med hun, for hun får god hjelp, av dyktig personell. Epilepsien hennes skal kontrolleres. Vi må bare få plass på epilepsi - sykehuset først. Legene har sendt en hastemelding dit nå, så vi forhåpentligvis kommer inn før sommeren. Kanskje i løpet av mai alt. Det er nemlig mange måneders ventelister der!! 

Men, Amina har blitt vekket nå. Men, hun er fremdeles sløv, og vil bare sove. Hun får sondemat, siden hun ikke vil ta verken pupp, eller tåte. De sier hun vil være i bedre form når hun våkner igjen, det tar visst på å ligge i koma også. Det tror jeg på! 

Så, nå sitter jeg her. Venter på Tor Arne som skal komme å ta over litt igjen. Har fått i meg både mat og drikke, og skal ta meg en kjøretur mens Tor Arne er her. Godt å se annet enn bare sykehusvegger også! Gleder meg til å se dette vakre smilet igjen! ♥

 

Jeg skal også avsløre en liten hemmelighet for dere, litt senere! 

Grøt er godt!


eller? 


Gullet er 4 måneder og oppdatering om epilepsien

 

Først må jeg beklage dårlig blogging om dagen. Det skyldes så mye, så tiden ikke alltid strekker til. Men, ser ut som det vil bli en bedre tid i møte nå! 

Så tilbake til oss! Mange har lurt på hvordan det går med Amina, og anfallene sine. Det har vært både gode og dårlige dager. Alt fra  5 - 35 anfall om dagen. Det er slitsomt for en så liten kropp. Heldigvis går de fort over, men på de dagene hvor det er på sitt verste blir det allikevel slitsomt. Som lederen av epilepsiforeningen i Oslo sa til meg 

"har du hatt fylleangst noen gang? Når du våkner etter et anfall, kan du gange fylleangsten med 20, så har du hvordan man føler seg. Du vet ikke helt hvem du er, hvor du er, om bena dine henger sammen, om du er et menneske, eller en hund.." 

Så, det må være slitsomt for en så liten kropp! Vi har fått påbegynt en epilepsimedisin nå - og håper det vil hjelpe, men skal allikevel inn på Epilepsisykehuset i sandvika for å få litt mer hjelp og veiledning. 

Gullet har også rundet 4 måneder! Store bolla mi ♥


Blidfisen ♥

 

Hva skal man kle på disse små?

Sitter  på aker brygge, har spist årets første softis og koser meg! Har vært på 2 visninger, og har et avbrekk her, mens jeg venter på den siste

Amina ligger å sprudler i vogna, og er nokså fornøyd med været hun også. Men, så var det dette med påkledning da. Det er varmt, sol, og svært lite vind. Så er det slik at vi er i begynnelsen av April enda, også da. Så sommer er det ikke. Sliter litt med å finne noe som ikke er for varmt, og ikke for kaldt for den lille kroppen.

Var innom name it og kjøpte en vårjakke og noen tynne luer til hun. Kjøpte en fleecedress på H&M, som også er god å bruke. Har erfart at lammeskinnet hennes er veldig godt å bruke i vogna hele året, det er så varmeregulerendeBildene er lånt fra google

 

♥ Hva gjør du i finværet? 

♥ Hva går barna i om dagen? 

 

Visninger!

Skal på 3 visninger i tigerstaden i dag, og må si jeg gleder meg. Vi la inn bud på en leilighet for et par uker siden, men den gikk på forkjøpsretten. Det var litt kjedelig, men heldigvis er det et greit marked i området vi leter på nå, så må bare slå til. Håper vi har fått noe før sommeren er omme! 

Trives godt der vi bor nå også, med på grunn av jobben til oss begge, er det greiere i tigerstaden. Han har halve kjøringen sin der, og har fått et fast tilbud. Når jeg er ferdig i permisjon, overflyttes også jeg fast dit. Siden ingen av oss har en 8-16 jobb, nytter det ikke å pendle fram og tilbake mellom Hønefoss og Oslo.

Utifra bildene jeg har sett på, så har jeg selvsagt noen favoritter, men blir spennende å se hvordan det ser ut i virkelighet, både på beliggenheten, og selve huset/leilighetene

 

Ene bilen tor arne kjører når han er innafor

 

Senere blir det nok litt grilling av pølser, med venner og barna 

♥ Hva skal du i dag? 

Amina har epilepsi

Ja, da har vi fått vite hva som feiler engelen vår. 

Vi dro ned på legevakta i går kveld, og hun ble straks lagt på eeg registrering, hvor de målte aktiviteten i hjernen hennes. Under registreringen hadde hun flere fjernheter og de så straks at hun hadde epileptisk aktivitet i hjernen. Vi ble lagt på et rom, på sykehuset, for å være over natta, få litt mer informasjon, og snakke med en nevrolog

Når vi var kommet opp på rommet, og jeg var ute på toalettet en tur, hadde Amina sitt første krampeanfall. Godt det skjedde der, så legene fikk sett det. Hadde jeg vært alene med hun der og da, hadde det vel tilta litt for mor også! 

Jeg er så heldig, at jeg vet en del om epilepsi fra før. Kjenner flere mennesker som har det, og i mye større grad enn hva Amina har hatt hittil. I tillegg har jeg mye å gjøre med Ragnhild, som er lederen av epilepsi-forbundet i oslo, så vi snakket litt i går kveld, når jeg hadde fått vite hva som skjedde. Godt å ha noen å prate med også. 

Vet ikke så mye mer om hva som skjer enda, annet enn at hun skal få plass på ake sykehuset i sandvika, og få medisiner. Det er store sannsynligheter for at dette bare er barneepilepsi, og at hun vil vokse det av seg, når hun blir eldre. Vi håper på det, men skal takle det eller også. 

 

Noe galt med Amina?

 Har lurt litt på om det kan være noe galt en stund. Men, så vil jeg heller ikke fly ned legekontoret om det ikke er noe. Allikevel, så er det da bedre å sjekke det en gang for mye, enn for lite. Det er tross alt engelen min jeg snakker om.

Når vi duller med hun, skifter på hun, eller slikt, hender det ofte at øynene hennes ruller bakover, og blir kritthvite. Joda, hun er liten, og er sikkert vanskelig å feste blikket innimellom. Men, dette gjentar seg til stadighet, samtidig som hun blir veldig fjern, og det ser ut til at hun er i en annen verden.  Klart det bekymrer mammahjertet

Så, jeg ringte ned på legevakta nå, for å høre litt, siden det har vært veldig intenst i dag, og hun har vært så snodig i kveld. De ville at vi skulle komme ned kl 22. Første jeg tenkte var, så sent! Men, må man så må man. 

Aldri vært så nervøs, som nå, tror jeg. Er kjemperedd for at det skal være noe! 

 ♥ Har du opplevd at barnet ditt ikke er seg selv? 

Helgemodus!

 Endelig helg! Deilig! I tillegg er det strålende vær, uten vind. Håper det holder seg sånn nå, så er alt perfekt! Vi tenkte oss kanskje en liten tur til Oslo i dag, bare for å titte litt i byen i finværet og møte ei venninne. Om det blir noe enda, vet jeg ikke, men fristelsen er stor

Tenk å sitte på akerbrygge, spise årets første, skikkelige uteis, og nyte været? Dagen kan vel ikke bli bedre. Selv om det sikkert er tett i tett med folk, så skulle jeg da overlevd det en liten stund. Bare å klamre seg fast til barnevogna

r tenke litt mer på hva det blir til


Blir det like blå himmen som det var sist jeg var i oslo, blir det jo bra. 

 

♥ Hva skal du i dag? 


Hva Amina kan!

Føler at det har blitt lite oppdatering om Amina om dagen. Så, her kommer en liten liste over hva hun nå kan

♥ rulle fra mage til rygg

♥ gripe lekene sine 

♥ holde tåta selv, dersom hun ligger (vel, med litt støtte såklart)

♥ kose 

♥ Smiler, ler og "skravler"

 

Hun har også blitt veldig opptatt av musikk. Hører hun det spilles, ligger hun musestille og følger med. 

Veldig moro nå som hun er litt mer våken, enn før også. Føler at vi får mye mer kontakt med hun! 

Idag prøvde hun også gåstolen for første gang. Det var bare et engangstilfelle, da jeg syntes hun er for liten til å sitte der enda. Men, en liten prøvetur skader ingen. 

 

 

En natt på sykehuset

Natten i natt ble tilbragt på rikshospitalet i Oslo. Nå tenker dere kanskje, hva har denne gærningen funnet på nå, mon tro? Jo, det skal jeg si dere. 

Både Amina, Tor Arne og jeg har det helt fint. Jeg var med ei venninne av meg, som skulle inn der på en kontroll over natta. Så, verre var det ikke, selv om det var ganske lite å finne på. 

 


bilder et tatt fra wikipedia


I tillegg, kom vi først på rom med en eldre kar. Veldig søt og hyggelig, helt til han skulle legge seg kl 20.00. Jo, det er greit det, at han vil legge seg tidlig. Men

- først trakk han en gang i snora

- Så enda en gang

- gjentok dette veldig mange ganger

- sykepleieren spørr hva det er 

- Ingenting kommer til svar

- Hun ber han slutte å dra i snora med mindre det er noe

- Han fortsetter å dra

- sykepleieren kommer inn etter endel tragninger

- Han sier at han drar i snora fordi den røde lampa som lyste var så vakker å se på

- Anna og sin venninne blir helsprø og får byttet til et enerom

- Sov godt! 

Med andre ord, de talte at han hadde dratt i snora rundt 50 ganger. Kan tro alle ble slitne, og litt smågretne da, ja. 

 

Ellers, ber jeg dere ta en titt på forlaget mitt i innlegget under her, og si hva dere mener! 

Ha en fortreffelig dag! 

Sportsinteressert jente? Tror ikke det!

Amina har vært med Tor Arne, tante Astrid og onkel Sverre på inne-bandy kamp i dag. Fikk tilsendt et flott bilde av de, når kampen var ferdig


"Detta var jaggu meg kjedelig!"
Jaggu er det stille uten lillejenta!

 Har som sagt en jobbuke denne uka, mens Amina koser seg med Tor Arne. Men, jeg merker at det er veldig uvant. Det var første natta mi uten henne i natt, og jeg våknet flere ganger, av at jeg trodde hun lå å gråt. Hvordan skal jeg klare dette helt til fredag

I bunn og grunn er det vel ganske så bra for oss begge, å være litt borte fra hverandre også. 

Første dag på jobb, gikk bra. Endel å gjøre, men slik er det jo. Sitter på kontoret nå og jobber med litt papirer. En kollega av meg, som jeg jobber endel sammen med, kom med rundstykke, frukt og kaffe til frokost, så da blir man glad og fornøyd


Hvordan kan jeg tvile på at de koser seg? 

 

♥ Hva skal du i dag? 

♥ Dersom du har barn, syntes du det er vanskelig å være borte fra det? 

For en strålende dag!

Vi har kost oss i bursdagsselskap i dag! Det var nok av barn der, og masse oppmerksomhet til de to små (Sienna, som er to måneder eldre enn Amina var der også). Utenom disse små, var det 9 andre barn (og foreldre selvsagt), mellom 2 og 9 år, der. Alle har kost seg med kake, is, brus, godteri og pølser! Det var ganske så grått på morningen, men sola glimta jaggu til, og vi fikk kost oss mange timer i solveggen. 


man blir jaggu trøtt av så mye oppmerksomhet, også! 


Se ei så nydelig jente! Hva har du gjort i dag? 

Blir lite med bilder, siden jeg har glemt å spørre alle foreldrene om tillatelse. Kun moren til Sienna. Men skal få snakket med de, så kan det komme noen bilder fra selskapet også! 

Litt forandringer!

Prøver meg fram på litt forandringer på bloggen om dagen. Er ikke barebare, så om noe ser litt rart ut, så er det altså derfor! Har også satt på kopisperre, så jeg slipper å "skrive" på bildene hele tiden. Visste ikke at det gikk ann her, men jaggu fikk jeg ikke til det også. Lærer alltid noe nytt. Jeg trenger også noen flotte meny knapper, om det er det man kaller det, som passer til designet mitt. Om du vet om noen så si gjerne i fra. 


Fikk denne levert på dlra i dag, med kort hvor det står "hilsen en bloggvenn!". Jeg aaner ikke hvem den er fra, så om du er den kjære hyggelige personen som gjorde det, gi meg et lite hint, så jeg kan få takket deg skikkelig! Uansett, tusen takk! 


Ellers, skjer det ikke mye her om dagen. Blir litt jobb fra mandag av, men ikke så lange dager. 

Har Prøvd meg på ostekake i dag også, men klarte selvsagt å glemme gelè. Jaja, sånn kan det gå. Smaker sikkert godt uten også! 

Har jeg fått en liten røver?

Hun er ikke mer enn 3 måneder gammel, men jaggu har jeg ikke fått en liten røver i hus. Klart hun ikke gjør alt med vilje, men man begynner jaggu å lure iblant! På helsestasjonen i dag, tisset hun på helsesøsteren. Badet hun i kveld, og jaggu tisset hun ikke på meg også. Når jeg spør hun "neimen, hva var det du gjorde", setter hun bare i et stort glis! Røveren ♥I morgen blir det litt baking av brød ol tenkte jeg! 

Vi prøver igjen

Nå som det har vært så fint vær ganske lenge, måtte det selvsagt komme en ny dag med snø. Blir slafsete på veien igjen nå da. Også så veldig som det laver ned! Heldigvis er det meldt sol igjen, fra i morgen formiddag. Satser på at det som har kommet, forsvinner igjen da. Vi skal en tur på helsestasjonen i dag, så blir spennende å se hvor stor hun har blitt! Tror hun ligger over gjennomsnittet nå også. Stor jente, vet dere! 

Jeg har hatt en ganske lang samtale med Tor Arne (faren til Amina). Vi har bestemt oss for å prøve igjen. Ingenting er bedre enn det, for både vår, og ikke minst for Amina sin del. Vi trengte nok bare en liten pause fra hverandre. Så, da blir det flytting på han også. Til uka som kommer, skal jeg jobbe litt, så Amina skal være hjemme med Tor Arne.Må innrømme at det blir godt med litt jobb også, og ikke bare være mamma! Hva er planene deres i dag? 

Leilighetsjakten og spørsmål til dere leserne!

Litt dumt å selge før man har fått noe nytt kanskje? Men pga økonomien var jeg nødt til å gjøre det sånn. Jeg la inn bud på en flott leilighet, og hadde det ikke vært for forkjøpsretten, hadde jeg fått den. Da er det bare å lete videre. Har jo noen i kikkerten, men vil ikke gjøre noe før jeg er 100% sikker på at det er det rette. Har heldigvis et sted å være, om jeg ikke får noe nytt, så det er betryggende. Skal nok finne noe snart! 

Så, lurte jeg på, om dere hadde vært interessert i en spørsmålsrunde eller liknende, for å kanskje bli litt bedre kjent med meg/oss? Om interesse for det, si fra, så ordner det seg. 

Fått kjørt seg i dag gitt!

Var jo så deilig vær på dagen i dag! Jeg, ei venninne, datteren og naboen trillet avgårde for å hente lillesøsteren i barnehagen. Var masse oppoverbakker, og et stykke å gå. Det tok oss tilsammen litt over 3 timer. Men, det var godt å gå litt. Nå verker beina, jeg har tatt meg en dusj, og Amina er nå lagt. Jaggu godt det snart er natta på hun mor også. 

I morgen blir det en ny oslotur, for å kjøre ei bekjent til rikshospitalet, og hjem igjen. Blir et besøk til Ragnhild mens vi er der inne også. Blir så koselig atte! 

I tillegg, skal jeg møte Tor Arne (faren til Amina) og min mor for å se om vi får ordnet opp i litt ting. Tror det trengs litt prat. For Amina sin skyld, så fortjener hun å ha både far og bestemor som stiller opp! Vet selv hvordan det er å vokse opp uten en far, som bryr seg, så det skal ikke skje. Han er heldigvis veldig glad i datteren sin! 

I å med at jeg glemte kameraet hjemme på turen, får dere klare dere med noen gamle bilder! Dåpsdagen overstått!

Vi har hatt en flott dag alle sammen! Dagen startet 06.15, da Amina våknet for mat. Lokalet var allerede ordnet i går, så det var bare å gjøre seg i stand, pakke med dåpskjolen, som hun fikk på seg i kirka. Rett etter å ha skiftet på amina, klarer hun selvsagt å gulpe, utover hele meg! Godt det ikke var på seg selv da. Jeg hadde en grusom genser, liggende i bilen, som jeg bare måtte hive på meg. Alt var bedre enn blusen som var så utgulpet!

Amina har vært i strålende humør i hele dag! Vi hadde en flott fotograf som tok bilder under sermonien, og etterpå. Gleder meg til jeg får de! Ble mange flotte bilder. Jeg derimot, skulle tatt flere bilder med mitt eget kamera også, for verker jo etter å dele med dere, nå! Men, dere får vente til fotografen sender meg de :) Et par bilder på meg også, ble det da.


Vel, når vi snakker om stålende humør. Dette er vel det eneste bildet, hvor hun var litt sulten på!

Etter sermonien og bildene, bar det avgårde til lokalet. Der ventet det oksestek, søtpotetmos, og masse kaker på oss! Enda er det masse kake igjen, så i kveld tenkte jeg å levere ut litt kake, til de som vil ha! he he! Bor du i nærheten av hønefoss, eller på strekningen hønefoss/kongsberg/oslo, omkring der og vil ha kake, så si fra! Skal til oslo i kveld, var planen.

Mer oppdatering kommer, når jeg får bildene!Ei sliten jente!

I morgen er den store dagen!

Det er hele 3 måneder og 5 dager siden jeg ble mamma for første gang. Helt utrolig. Det er de 3 beste, men også de 2 kjappeste månedene i mitt liv. Rart å tenke på, at lille jenta våres, har blitt så stor bare på så kort tid. I morgen er den store dåpsdagen, og alt er nå klart, for å feire den lille jenta ♥

Kvelden blir brukt til å lade opp til morgendagen. I dag ble kjolen prøvd igjen, og den er så fin og flott, syntes jeg! Bilde kommer selvsagt i morgen!

Så, tenkte jeg å komme med et lite bilderas, for å "hedre" tulla ♥ Er jo tross alt en stor dag i morgen! Dere har sikkert sett endel av bildene før, men det får så gå ;)\


Ha en fin kveld alle sammen!

 

Da var kakebakingen i gang!

Mens det er sol og deilig temperatur ute, står jeg og baker kake, for fult her. Godt det ikke er så ofte jeg må bake så mye!Vel, denne kan jeg ikke ta skryten for! Takk, anja, for flott kake!

Det gjenstår 2 kaker som jeg selv skal bake, resten er jeg så heldig at familie og venner, kommer med i morgen!

Blir nok en flott dag det, håper været holder seg sånn som i dag!

Oslotur!

I dag blir det en liten tur til Oslo. Gjøre noen ærender og besøke ei venninne. Må gå til innkjøp av de siste tingene før morgendagen nå! Rart å tenke på at den lille jente mi skal døpes i morgen. Først var det ikke meningen at faren hennes skulle stille opp, på grunn av en del ting som har skjedd. Men, vi begge har tenkt, og kommet fram til at vi må klare å snakke sammen på en ordentlig måte, for datteren vår sin skyld. Nytter ikke med masse krangling og fjas.

Det handler tross alt om, kanskje en av de største dagene i livet til Amina. Da er det viktig at både mor og far stiller opp, som gode venner. Det kommer ikke til å bli oss to igjen, men, han blir en del av livet vårt fordet. Vi skal sette oss ned og bli enig om hvordan vi gjør ting også. Amina skal jo være hos han etterhvert. Men, det får tiden vise hvordan det gjøres. Han vet han kan komme å se hun, ta hun med seg på tur, og hva han måtte ønske, stort sett hele tiden!


Far og datter
Koselig besøk!

I går, var min kjære venninne på besøk, med lille Noah! Han sov for det meste under hele besøket, men koselig var det! Vi koste oss med en god lunch, skravlet og mimret om gamle dager.


Lille Noah!

Amina var en god underholdning for besøket. Hun "skravlet" til den store gullmedalje i dag. Godt humør.


Mmm, deilig!

I dag blir det en trilletur i sola, for å møte "barnevognmafian". Skal bare gi Amina litt mat nå, spise selv og gjøre oss klare. Håper dere får en fin dag alle sammen!


Ca 1 måned gammel Amina! Huff, som hun vokser fra meg! 

Sommer kommer!

..Sommer kommer, sol og regn og latter og sang!

Kjenner jeg virkelig er i sommermodus om dagen. Er det ikke deilig? Se på gradestokken og se den ligger på 30 grader (i solveggen riktignok).  Det eneste som er litt vanskelig om dagen, er å kle Amina, etter været. Det er jo fremdeles ikke helt sommer, men ikke iskald vinter heller. Må finne en mellomting der. Hun ligger som regel godt nedpakket i vogna også. Er ikke lett det der.

Vi får traske ut en tur, min gode venninne Elisabeth kommer på besøk, med lille noah!

 


Bolla! 

Middagstips?

Jeg har gått helt tom for idèer. Finnes så masse godt der ute, men ingenting jeg har lyst på for øyeblikket. I dag ble det rett og slett en grandiosa. Liker det ikke engang. Men, det smakte faktisk ikke så aller verst. Men, leve på det kan man ikke.

 

Ellers i dag, har jeg planlagt litt til dåpen, tatt noen telefoner, ventet på at altinn skal bli tilgjengelig og vært en tur på helsestasjonen med Amina.

Jeg var nok den som var mest nervøs for dagens vaksine. Å se de stikke den personen som betyr alt for deg, er ikke lett. Men, Amina kom bare med et lite skrik i det sprøyta ble satt, så gikk det fort over igjen. Hun kan få litt lett feber og være litt sløv etterpå, men har heldigvis ikke merket noe til dette enda. Ligger ei blid solstråle på krabbeteppet, og spreller.

Jeg driver også å kikker etter ny vogn. Den vi har nå, er jeg absolutt ikke fornøyd med. Sett litt på noen fra emmaljunga. Så, vi får se! Om jeg får igjen på skatten, så skal jeg hvertfall investere i det!

Har du en vogn du er fornøyd med, må du gjerne gi meg et hint!Minner om at jeg trenger header hjelp. Har fått inn noen fine forslag allerede, men setter stor pris på fler!

En liten gave til headeren som blir brukt.

Dåp

Til helgen, er det dåp for Amina. Invitasjoner er sendt ut for lengst, tilbakemeldinger på hvem som kan komme og ikke, strømmer inn. 65 gjester, ble invitert. 4 har ikke mulighet til å komme sålangt. Så, det blir nok et fult lokale. Men, man har bare 1 dåp i sitt liv, så hvorfor ikke gjøre det skikkelig?

Vi har vært så heldige å få leie lokaler på folkehøgskolen, så vi får heldigvis god nok plass.

Når det gjelder faddere, har vi valgt og ikke ha familie. Familien er noen som stiller opp så mye for barnet allikevel. Ikke misforstå, det er trivelig det! Men, vi har heller valgt 3 gode kompiser av Tor Arne og 3 gode venninner av meg. Alle ble veldig overrasket, men glade når de fikk forespørsel.

Mange har spurt om ønskeliste til dåpen. Vi blir selvsagt glade for alt, men her kommer noen ønsker

♥ En fødselstavle fra eplabutikken

♥ smykker

♥ album

♥ sparebøsse

♥ smykkeskrin

♥ sengetøy

♥ penger

♥ sang og eventyrbøker

♥ og masse kjærlighet

 

Vi ser alle sammen fram til en flott feiring med familie og venner. Er så sjeldent alle er samlet, på engang.

 Amina gleder seg til all oppmerksomheten!


Minner om at jeg trenger hjelp og at det blir en liten gave til den som hjelper meg her

 Finnes det noen der ute som kan hjelpe meg? Premie til vinneren!

Som er flinke på header? Trenger en ny header, som ser litt bedre ut, enn hva denne er. Den jeg har nå har jeg "klæsjet" sammen, av et par bilder, fordi jeg ikke har peiling på redigeringsprogram, eller slikt. Ei venninne har redigert bildene for meg, men hun hadde heller ikke greie på header.

Navnet på du som har laget headeren skal selvsagt få stå, og du skal ikke se bortifra at det blir en liten gave, på den som gjør meg fornøyd!

Vil du sende meg en header, send den til anna.rfk@hotmail.com og merk meldingen "header".

Bilder du kan få bruke

Jeg er veldig glad i slike "utklipte" bilder, om du forstår? Men, gjør akkurat hva du vil med dem - så blir jeg nok fornøyd! Så kresen er jeg ikke. Den headeren jeg velger å bruke, vil få en gave i posten, bestående av et par heklede tøfler til baby (har du ikke barn kan du jo gi det bort?) og litt småsnacks.

Om headeren passer til designet jeg har, blir jeg også veldig glad, men ingen must.

Hva har jeg begitt meg ut på tro?

Ei venninne av meg kontaktet meg på facebook i stad, og lurte på om jeg var god til å bake.. Tja, skulle vel klare det, svarer jeg, før jeg vet hva jeg begir meg ut på! Hun hadde nemlig en kjempekrise! Hun hadde helt glemt at hun skulle i et viktig møte med jobben, hente barn i barnehagen siden mannen bortreist, og trengte både det ene og andre, før barneselskapet til sønnen i morgen!

Vel, skal vel kunne lage en kake og noen muffins.

Jeg leser en god del blogger daglig, og har sett at "trenden" nå er slike fansy muffins og kaker, som man stort sett bare ser i oppskriftsblader!

"heldigvis" kan man kanskje si, hadde de ikke gått til innkjøp av ingredienser enda. Jeg kjørte på butikken og kjøpte det jeg trodde trengtes + litt andre ting, jeg tenke jeg kanskje fikk bruk for.

Jeg kom altså tilbake med nonstopp, godteri fersken, litt annet søtt godt, bakevarer, ulike konditorfarger, masse marshmellows, noen små sjokoladekuler, og tannpirkere!

Hva skulle jeg bruke dette til tro? Joda, etter å ha eksprimentert litt, fant jeg ut at det gikk ann å lage litt morsomme muffins til barna!Syntes ikke de ble så ikke selv!

Sjokoladekaka derimot, tørr jeg ikke legge ut engang. Så, nå får jeg rett og slett ty til en posekake!

 


♦ Er du flink til å bake?

Nok en nydelig dag!

Nok en nydelig dag, med solskinn! Merker at våren er på vei, ja!

Må si jeg gleder meg til all snøen er borte, vi kan ligge på stranda hele dagen, og kose oss med masse deilig frukt. Har allerede gått til innkjøp av parasoll og et fantastisk babytelt, til Amina. Vi har ikke pakket det opp enda, men har sett flere bruke det tidligere, og de virker nå fornøyde.Dette teltet er et UV - beskyttende telt, jeg syntes det er pent å se på, lite og praktisk og ta med seg. Dette teltet bestilte jeg fra babadut og betalte 399, danske kroner.

Så, det er bare å vente på at sommeren er her.

Natten i natt, gikk fint. Amina sov sammenhengende fra 23 - 06.30, så det skal jeg ikke klage på. Hun ligger å sover litt igjen nå, så blir det nok en trilletur ut i finværet etterpå tenker jeg. En rusletur bort på cafèn skader nok ingen! Så fint vær som det er nå, kan vi jo prøve oss på å sitte ute.♦ Hva skal dere i dag?

♦ Gleder du deg til sommeren?

Det er ikke godt å være så trøtt

Vi våknet i 7 tiden i dag, ganske så trøtte. Men, været er flott, så det blir nok en tur til knutehytta i kongsberg, som vi ble tipset av mammaen til jessica. Takk for et flott tips!

Amina har sovet hele natten, siden hun var 1 måned gammel, men i natt våknet hun 4 (!!) ganger! Det var uvant for hu mor. Våknet først i 1 tiden. Da sovnet hun igjen før jeg rakk å lage mat til hun. Tenkte hun kanskje var sulten. Klokken halv 3 våknet hun en neste gang. Da ble det litt mat, og en ny bleie. Alt skjedde inne i mørket, så hun ikke skulle våkne helt, og ikke sovne igjen! Da sovnet hun under bleieskiftet, og ble lagt i senga igjen. Deretter våknet hun 4 og halv 5.. Begge gangene sovnet hun rimelig fort igjen, mens hu'mor ble liggende å sove på "slump". Når vi våknet igjen kl 7 da, var det bare å stå opp. Har spist en god frokost, og skal etterhvert gjøre oss klare til å gå ut en tur.


Ikke godt å være så trøtt!Skitur i Kongsberg?

Snakket med en venninne av meg i dag, og hun lurte på om ikke vi ville være med på skitur i kongsberg i morgen. Det hørtes jo koselig ut, så sant været tillater det! Men, siden det har vært endel mildvær i det siste, lurer jeg litt på om føret ikke er så bra, kanskje? Aldri vært på ski der før heller. Om noen i området vet hvordan det er der nå, så ville jo det vært flott - og har dere tips til løype, sier jeg ikke nei takk til det heller. Ingenting som er bedre enn å bidra med et flott turforslag, selv om jeg ikke er kjent i området?

Amina har aldri vært med på skitur før, men heldig som jeg er, har jeg fått låne en pulk for anledningen.


Om været er like flott som her, sier jeg ikke nei takk til en tur, med kakao/kaffe, sjokolade, appelsiner og godt selskap. 

Mammakos - alltid godt det!

Før Amina kom til verden, hørte jeg alltid alle si; Du må nyte tiden hvor hun er liten, for de vokser så fort.

Joda, tenkte jeg. Så fort kan de da ikke vokse! Men, jaggu snakker de sant. Hvor de 3 første månedene har blitt av, er vanskelig å si. Dagene bare flyr avgårde. Så, litt mammakos må vi alltid ha.Og, som dere ser, er hun enda veldig liten på disse bildene! De er tatt for et par måneder siden!

Men, her har vi ei stor og flott jente!Syntes du barna vokser for fort?

Hvor mange uttrykk kan komme i løpet av en dag?Det var denne bloggingen da.. med oppdatering om Amina

Ser at det ikke går så bra med bloggen om dagen. Det skyldes så mye. Har ei krevende aktiv jente, jobber litt på si, oppussing av huset (som endelig er ferdig), salg av huset og kjøp av leilighet!

Det har seg slik at Tor Arne og jeg har valgt å flytte fra hverandre. Vi har våre grunner, men hvorfor er en sak mellom oss. Så, om dere hører litt mindre om Tor Arne framover, så vet dere grunnen til det.

Skal prøve å blogge litt oftere nå. Om ikke hver dag, så litt oppdateringer nå og da, så dere ser at vi lever her også.

Leiligheten vi legger inn bud på, kan dere jo ta en titt på her!! Om vi får den, er planen å flislegge terrassene, og gjøre litt der. Resten er så godt som innflytningsklart. Så, da er det bare å krysse fingrene for oss!

Med Amina går alt bra. Hun vokser seg stor, og ligger godt over gjennomsnittet for sin alder. Hun er større enn mange av barna til venner, som er alt fra 1-3 måneder eldre. Så ei god og matglad jente ♥


Her koser hun seg med min søster, på besøk i sverige


Lurer på hva hu har fått øye på der!

Så, hva ønsker dere at vi skal blogge om?

Noen tips så vi kommer oss i gang igjen, kanskje?


en liten oppdatering

Det har blitt litt lite blogging. Med en liten baby, skjer det mye, selv om hun ikke skrever stort enda. Men, flinkere skal vi bli!

Det skjer ikke så mye om dagen. Denne mammapermisjonen er koselig, men skjer ikke så mye enda. Vi skal prøve oss på både babysang, og babysvømming etterhvert, og da vil det nok bli litt mer aktivitet i hverdagen vår igjen. Tor Arne jobber mye om dagen, og får ikke sett Amina så mye som han ønsker.

Jeg syntes hun vokser altfor fort. 1 måned har gått snart. Helt utrolig!

I morgen skal vi til Oslo på middagsbesøk, og litt skravling hos ei venninne, som ikke har sett amina enda.. Neste uke kommer moren min fra Sverige for å bli noen dager. Vi ser etter hus, med hage, som ligger barnevennlig til - så mye er på gang! I tillegg skal vi pusse opp leiligheten. Har ikke helt bestemt oss for om vi vil leie den ut, eller legge den ut for salg enda. Men, den blir for liten for oss, når amina blir større og begynner å bevege seg!

Hvis noen har noen bloggtips, eller så, er det flott om dere vil gi meg det. Er så ny på dette, og vet jaggu ikke hva jeg skal skrive om!

På besøk

Har vært en nokså stille og rolig dag, i dag også. Planen var å kjøre en tur til oslo for å slå av en prat med Ragnhild, men når husmora selv, klarer å smelle igjen bagasjelokket på bilen, i hodet, tar man ikke sjansen på å kjøre i 3 timer etterpå! Da tar jeg det heller i morgen.

Tor Arne er på jobb om dagen, og Amina og jeg er hos søsteren til ei venninne og babyen hennes, Sienna. En herlig lita tulle det også ♥ Knipset bla et bilde av henne i natt, når hun holdt oss våkne, fordi hun ikke ville sove selv!

 

Kan slenge med et annet bilde av hun også : )

S

Her sitter hun tålmodig å venter på moren sin, som er i dusjen!

 

Godt Nyttår!

Vil ønske dere alle sammen et riktig godt nyttår! Det nye året har vært veldig flott. Har blitt kjent med mange nye mennesker, har fått gode tilbakemeldinger på jobb og ikke minst har vi fått et nytt familiemedlem!

Nyttårsaften gikk stille og rolig for seg. Vi hadde indrefilet med grønnsaker, poteter og bearnaisesaus. Smakte kjempegodt! Så dro vi til sentrum å så på rakettene. Var endel liv der, men rakettene tok faktisk slutt kvart over 12 ca. Det er ikke dårlig.

 
Nyttårsforsetter

Hvert år lager jeg meg noen nyttårsforsetter, og har overraskende nok klart å fullføre alle sammen i år.

Nyttårsforsettene var

  • slutte å røyke
  • storvask 1 gang i uka
  • trene 2 ganger i uken (må si at mot slutten av svangerskapet avtok det litt)
  • ha en ordentlig kjærestekveld med film, og god mat 1 gang i måneden

Ikke verdens vanskeligste nyttårsforsetter, men de er nå fullført.

Årets nyttårsforsetter er

  • Fortsette med alle de gamle
  • Gi Amina et flott år, med aktiviteter, og oppvokte foreldre

 

Julen vår

Vi hadde en nokså stille og rolig jul hjemme hos oss i år, med besøk av våre foreldre og søstrene til Tor Arne. Hadde ribbe, medisterkaker og julepølse med tilbehør! Har ikke hatt særlig julestemning tidligere, men når ribbelukten fylte huset må jeg si den kom!Julebord dekket
Endel julegaver ble det også på oss i år. Selv Amina fikk masse fint, enda hun egentlig ikke var ventet før etter nyttår! Tusen takk for flotte gaver alle sammen.

Vi fikk blant annetKjøkkenmaskinVippestolBæresele
Førstehjelpspute3D avtrykk, så vi kan lage hånd/fotavtrykk av prinsessen


Jeg fikk to amme topper, de kommer til å bli mye brukt!
VerktøysettFlott hardangerbestikk

+ masse annet fint til oss alle sammen!


Fikk du noe fint til jul?


Anna

Da Amina Marie kom til verden

Den lille frøkna hadde det veldig travelt. Hun kom nesten 1 måned for tidlig. Jeg hadde termin den 17 Januar.

Jeg merket at noe var på gang hele dagen, så jeg ringte Tor Arne, siden jeg var i oslo denne dagen. Så reiste jeg opp på sykehuset på ettermiddagen.

De tok noen prøver, og sa at det var altfor tidlig. Det var ingen åpning, så jeg ble sendt ut igjen.

Men, smertene fortsatte, så etter 1 time dro jeg tilbake igjen. Da var det 5 cm åpning. Da var det like før hun kom.

Tor Arne regnet ikke med at det kom til å skje så mye, så han brukte god tid.

Plutselig bestemte hun seg for å komme ut. Jeg skrek og bar meg, men etter et par timer, var hun der. Da var alle smerter glemt. Da så jeg bare den lille prinsessen vår ♥

Tor Arne rakk ikke å være der før sent på kvelden. Ringte å sa at prinsessen var kommet, men at han måtte kjøre forsiktig. Reiseveien som vanligvis tar litt over 1 time, ble mange timer. Jeg begynte å bli bekymret, men da kom Tor Arne inn døren. Han hadde sittet i bilen og tenkt over dette med å bli pappa. Han trodde jo han hadde en måned til på å forbrede seg! Mannfolk det.. Men, han er verdens flinkeste pappa med Amina!

 Anna

Om oss!

Den 19 januar, 1975, kom jeg til verden på sykehuset i stockholm. 1900 gram og 46 cm lang. Det første året mitt bodde jeg sammen med mine foreldre, og 2 eldre søsken. Når jeg var 13 måneder gammel, døde faren min av kreft, og det var veldig tungt for min mor. Hun sleit med å komme seg etter tapet, og søstrene mine bidro mye i hjemmet, for at alle skulle klare seg ♥

Sommeren 1979 fant moren min seg en ny mann, og sammen fikk de enda 2 barn ♥

Kan allikevel påstå at jeg har hatt en veldig minneverdig å god barndom. Har alltid vært veldig interessert i sport, og spilt blant annet fotball, tennis og golf. Prøvde meg en periode på håndballbanen også, men det var ikke helt min greie ♥

Trivdes på skolen, og fikk ganske greie karakterer. Helt fra jeg var liten har jeg ville følge min fars fotspor, selv om jeg ikke husker han så godt. Han hadde mange år bak seg i politiet, og den dag i dag, har jeg også jobbet her i 9 år. Kunne ikke hatt en bedre jobb, selv om det også kan være veldig tøft til tider ♥

Vi hadde sommerhus på sørlandet, og mormor hytte i gausdal, så norge har jeg alltid vært veldig glad i. Planen var å bare ta politihøgsskolen her, og flytte tilbake til sverige. Men, jeg fant den store kjærligheten, og ble værende. Det angrer jeg ikke på. Vi ble offisielt sammen 21.02.97, giftet oss den 21.11.04 og fikk vårt første barn sammen 21.11.10 ♥

Tor Arne jobber i Amk, og trives veldig godt med jobben sin. Han er ganske romantisk, og disker gjerne opp med frokost på senga, eller en god middag, med film til. Drømmemannen min, rett og slett ♥

Jenta vår, Amina, ser også ut til å vokse og trives. Hun er ei blidjente, og er såklart det beste som har hendt oss begge ♥

 

Skulle du lure på noe, er det bare å ta kontakt her, eller på anna.rfk@hotmail.com, svarer alle når jeg har tid

 

familiebaby

37, Ringerike

En blid og glad dame, som ble mamma til ei nydelig jente, desember 2010. Nå som vi har stiftet familie var det på tide med noe større å bo i, så huset vårt stod ferdig, desember 2011. Amina har påvist epilepsi, så her vil vi dele hverdagen, med både gleder, sorger - oppturer og nedturer.

Widgets

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits