Hvordan har terroren påvirket deg?

Det er i dag 3 måneder siden terrorangrepet i Oslo, og på Utøya. Idag spørr VG hvordan terroraksjonen har påvirket akkurat deg og ditt liv. 

Det har påvirket meg på mange måter. Både personlig, men mest som tjenestemann. Vi har bodd i Hønefoss i flere år og veldig mange innbyggere vet hva jeg jobber som. Ikke alle har fått med seg at jeg er ute av tjeneste for tiden, pga Amina og sykdommen. 

Etter terroraksjonen, har jeg flere ganger blitt stoppet på gata, på kuben (senteret), eller på matbutikken. Enkelte personer har rett og slett vært brutale, og aggressive. Jeg har fått masse kjeft, om at vi burde gjort så mye mer. Det er vår feil. Vi burde vært på vakt der, med det samme etter bombingen i Oslo. Er vi virkelig så dumme at vi ikke forstår alvoret? Hva har vi tenkt å gjøre med det da? 

Selv, vet jeg at dette ikke er min feil. Jeg kunne ikke gjøre noe. Jeg var hjemme med Amina. Jeg vet også, at de tjenestemennene som bisto, først og fremst måtte tenke sikkerhet. Det har aldri skjedd noe slikt i Norge før, og når det går en massaker omkring på en stor øy, er det viktig at de har nok mannskap, og kan lokalisere hvor han befinner seg. Ting kunne kanskje vært gjort annerledes. Det vet jeg ikke. Jeg var ikke der. 

Men, er virkelig noen så tåplige, og eier de ikke samvittighet over å skjelle ut folk, blant offentligheten på den måten? Klart jeg forstår at mange er sinte, redde, triste og sårede. Men, hva mener de jeg skal gjøre med det? Nå i ettertid får jeg hvertfall ikke gjort noe! 

 

Bildene under er lånt av ei venninne som har vært på utøya sin sommerleir noen år

♥ Hvordan har terrorangrepet påvirket deg og din hverdag? 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

familiebaby

36, Ringerike

En blid og glad dame, som ble mamma til ei nydelig jente, desember 2010. Nå som vi har stiftet familie var det på tide med noe større å bo i, så huset vårt stod ferdig, desember 2011. Amina har påvist epilepsi, så her vil vi dele hverdagen, med både gleder, sorger - oppturer og nedturer.

Widgets

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits