Noen med peiling på lammelser der ute?

Fikk melding i natt, fra ei venninne som var ute på hytta si, på en øy i Oslofjorden. Der stod det at brannbåten var på vei for å hente henne, men ikke noe mer presist. 

Snakket med hun for noen timer siden nå, og da fikk jeg hele historien. 

Hun hadde klatret ned hemsen for å gå på do i natt, da hun hadde falt, og snurret rundt, 180 grader. Hun slo albuen sin i en kant, og sannsynligvis har hun gjort det samme med rygg/nakke også - uten å tenke over det. 

Siden hun mistenkte brudd i albue, og det ikke gikk noen båt til land for morgenen, ringte hun 113. De kom med brannbåten, siden det ikke var så alvorlig da. Ambulansen stod på land for å kjøre hun videre til legevakta. Når hun da var ferdig med røntgen av albue, og det så forholdsvis greit ut, fikk hun ligge på en benk å vente et par timer, så hun kunne ta båten tilbake på øya, når den begynte å gå. 

Men, før hun rakk dette, mistet hun følelsen i kroppen sin. Hun ble kjørt i Ambulanse opp til akutten på Ahus, og deretter flyttet til nevrologisk, med meg på tråden. Hun klarte ikke å ringe meg selv engang, så en sykepleier måtte taste inn, og legge telefonen til øret hennes. Hun har absolutt ingen følelse fra halsen og ned. 

Det stikker jo veldig i meg, når jeg hører dette da. Lurer fælt på hva det kan være. Men, mest lurer jeg jo på om det kommer til å være langvarig, om hun vil få den tilbake - eller bli sånn for alltid? 

Det er nok ikke godt for noen å si. Men, jeg lufter det allikevel. Syntes det har vært nok nå, og dette trengte ingen av oss! Stakkars henne! Kan ikke være lett å ligge der, uvitende om hva som har skjedd med kroppen sin. Men, hun holder motet oppe. Var blid når jeg snakket med henne, og klaget ikke det grann! 

Så, er det noen her som har en anelse om hva det kan være? Om det kan gå tilbake til normalt? Om det vil ta lang tid? 

vet det er vanskelig å svare på, uten å ha undersøkt selv, og sett hvordan det arter seg. Men, sist vi snakket sammen hadde de ikke funnet noe på bildene av rygg/nakke - og måtte granske de enda nærmere visstnok. 

 

 

2 kommentarer

Håper det går fort :) Gleder meg så til vi får en ny leilighet det skal bli så deilig

charlotte

06.jul.2011 kl.23:21

Jeg vet ikke så veldig mye om dette men jeg har gått Ambulansefag og i tillegg er jeg markør(spiller skadet) på førstehjelpskurs og da har jeg hatt mye fallulykker, Jeg har lært at det kan gå over, men det kan også gå andre veien. så tiden får vise-. spørs jo litt hvor hun slo seg i ryggen også da.

Håper på det bese og så får hun ha god bedring.

Hilsen fremtidlige Ambulansearbeider;)

Skriv en ny kommentar

familiebaby

36, Ringerike

Navnet er Anna, og på bloggen min kan dere lese om familien min - Tor arne som jeg er gift med, datteren våres Amina, født desember 2010, og alt som hører med i en nokså hektisk hverdag. Jeg jobber i polititjenesten, Tor Arne er paramedic, og amina er solstråla vår!

Widgets

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits